Un retailer din Australia refuza sa scoata Samsung Galaxy Tab de la vanzare

    Luna trecuta Apple a obtinut o decizie judecatoreasca prin care a impus blocarea vanzarii tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Australia. Cei de la Samsung s-au conformat deciziei luate de instanta australiana insa un retailer numit dMavo pare sa nu fie chiar atat de interesat de respectarea ei. Interdictia privind vanzarea Samsung Galaxy Tab 10.1 se aplica deocamdata doar celor de la Samsung insa Apple ar putea obtine foarte usor o interdictie si impotriva retailerilor care vor continua sa vanda tableta in propria retea de distributie.

At least one, dMavo, said it had created a separate entity in Europe to place it outside the jurisdiction of Australian courts, with the tablets delivered to customers from Asia. 

“We have a new entity established and a separate server – just to deal with the tablet orders – that is undergoing testing as of last Saturday,” dMavo managing director Wojtek Czarnocki said. 

“Was Apple just bluffing or do they really want to play the cat and mouse game? We’re up for it.”

    Cei de la dMavo au afisat mesajul din imaginea de mai sus pe propriul site si au deschis o pagina de precomenzi pentru noua tableta deoarece deocamdata pot sa o vanda legal. Pe 25 noiembrie se va judeca apelul facut de Samsung impotriva deciziei de interzicere a vanzarii tabletei Galaxy Tab 10.1 in Australia si cei de la dMavo sper ca atunci Samsung sa aiba castig de cauza. Mai mult decat atat, dMavo si-a inregistrat o entitate in Europa prin intermediul careia incearca sa distribuie tabletele in Australia. Problema celor de la dMavo este ca Apple poate obtine o interdictie de vanzare special pentru ei si instantele din Australia ar putea sa ofere aceasta interdictie fara prea mult efort pentru a isi mentine autoritatea.

[Patent specialist Mark] Summerfield said Apple might now be compelled to take action to avoid appearing weak. He said Australian judges would not look kindly on dMavo’s attempts to bypass the injunction and “are almost obliged to find some way to punish it to ensure that the courts retain their authority

Se preconiza ca unii retaileri din Australia vor refuza sa se conformeze deciziei de oprire a vanzarilor si acum ramane de vazut cum vor raspunde avocatii companiei Apple.