Video: O problema hardware foarte deranjanta a iPhone 4S

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vzyt5MLwdU4[/youtube]

  Bun, am iPhone 4S de 3 saptamani deja si problema de mai sus a aparut dupa ce am facut review-ul pentru terminal. Totul a inceput cu meniul de volum care imi aparea pe ecran dupa deblocare si refuza sa dispara pana dadeam volumul mai tare sau mai incet si a evoluat in ce vedeti in clip. Practic este de ajuns sa plimb degetul in zona butoanelor de volum si declansez o modificare a acestuia fara a apasa efectiv un buton. Volumul creste automat pana la valoarea maxima si observati ca daca incerc sa il aduc la o valoare mai mica, refuza sa preia comanda pana tin apasat degetul o secunda pe buton.

  Problema este clar una hardware si din cauza ei voi schimba dispozitivul de indata ce se mai linistesc apele cu stocurile companiei Apple. Nu stiu care este cauza ei, imi imaginez ca nimeni nu a intalnit-o, dar la mine apar problemele cele mai ciudate. Voi vorbi cu cei de la Noumax sa vad daca garantia acopera asa ceva insa teoretic nu ar trebui sa fie probleme in schimbarea dispozitivului.

UPDATE: Cei de la Noumax au confirmat ca terminalul se poate schimba in garantie.

38 COMENTARII

  1. lasa zaone, ca eu mi-am schimbat de 2 ori Iphone-ul 4 in 2 saptamani, din cauza problemelor hardware, si la mine tinea de lipsa total de functionalitate 🙂

  2. Al meu nu face asa , l-am testat chiar acum ! Insa am o intrebare , tu cu ce il protejezi , ai vreo husa ceva , folie ? ca nu stiu ce sa ii pun .

  3. f tare, buna o astfel de eroare, doar daca atingi volume up vei avea imediat volum maxim. e bine ca poti replica eroarea, asa nu ar trebui sa ai probleme in service cu schimbarea

  4. Ca si idee la problema ta. Butonul de volum up si-a ,,schimbat pozitia” initiala. In sensul ca mansonul de cauciuc sta presat in momentul de fata si la cea mai mica atingere a butonului + de volum el va duce nivelul telefonului la maxim. Tocmai de aceea nici nu te lasa sa dai mai incet.
    Incearca sa apesi butonul + al volumului mai tare poate isi revine. Daca nu, sincer nu cred ca il vor schimba. Il vor desface pune totul la loc si ti-l vor da pe acelasi.
    O zi buna.

  5. Buna asta, adică butoanele de volum functioneaza prin touch sau e o problema de inductie/câmp electric/magnetic generata de palma ta?
    N-ar trebui sa ai probleme cu înlocuirea in garantie, eu am schimbat un i4 pt ca trebuia sa apesi foarte tare butonul de volum ca sa functioneze.

  6. trebuie schimbat contactul….alta solutie nu ai la cea am vazut pe video asa am patit si eu pe 3gs dar la cel cu mute,puteam sa schimb 100 debutoane ,contactul era dus….era obosit de la atita frecus..:)))

  7. Eu am schimbat doua terminale iphone 4 la rand pentru butonul home care raspundea la comenzi doar in anumite pozitii si am terminat prin alegerea returnarii banilor (spre disperarea furnizorului) si ramanand la un terminal mai vechi. Se pare ca Apple are probleme mari cu executia echipamentelor si calitatea materialele interne folosite. “Ambalaj” frumos si bine gandit…. soft bine intretinut in principiu…marketing foarte agresiv, dar problemele hardware sunt destul de multe si aparent ele se inmultesc pe masura ce compania este fortata sa treaca cu vederea controlul calitatii si sa prefere volumul din punct de vedere al productiei. Pacat ca s-au chinuit atat la design, viziunea lui Jobs, interfata revolutionaraetc etc… Oricat de fan ai fi… nu poti avea rabdare la nesfarsit. Pacat ca Nokia joaca rolul unui culturist… fizic bun dar soft si procesare intarziata, ca altfel mi-as muta preferintele imediat.
    Chiar sunt curios daca iphone 4s (pe care il am pe precomanda in acest moment) va avea aceleasi “fite” la butonul home….

  8. eu tocmai am schimbat bateria,praf inauntru cit cuprindea…si surpriza,cu batteryInfo imi arata ca noua baterie are deja 44 de cicluri…partea buna era 50% incarcata…acum l-am pus la incarcat si astept sa vad cit tine incomparatie cu cealalalta…la inceput mi-a dat ceva erori ca nu se putea conecta la serverele Apple dar di-a revenit..;))))

  9. Problema cu noumax e ca ei nu iti inlocuiesc cu un echipament nou ci cu unul tip service. Mai exact el e tiplat frumos (orice baiat de ferentari poate face asta simplu deci nu e o garantie ca e nou) insa telefonul poate fi unul refurbished si nu include si cutia plus accesoriile nou/schimbate… asa cum ar fi normal. Daca e schimbat … atunci ar trebui schimbat 100% cu unul sigilat in cutie. Astfel, telefonul de service este un telefon nou.. sau la fel de bine unul “rezolvat”. Mai exact se intampla sa iti ia tie telefonul, il repara.. il tipleaza, si-l da la alt amarat, tu primind in schimb un telefon cu aceeasi geneza.(refurbished) Nu mi se pare deloc corecta politica asta. Scenariul asta te avantajeaza pe tine pentru ca probabil nu au avut timp sa repare prea multe 4s-uri ca sa primesti unul “rezolvat”.. Dar cine stie…. Sunt curios daca in alte tari e aceeasi situatie.. sau daca un apple store inlocuieste tot pachetul si nu doar telefonul.
    Nu mai zic ca un magazin online de exemplu poate avea dureri f mari de cap cu politica asta.
    Mai exact un client poate refuza sa i se inlocuiasca telefonul cu unul de service.. si solicita suma inapoi. Ei.. magazinul ramane cu produsul desigilat si cu telefonul de service… pe care nu-l piate vinde ca fiind nou. Deci ceva e putred rau in politica apple. Nu degeaba unii refuza sa le comercializeze iphonurile.

  10. @Filipine chestia cu telefonul de service este intalnita si la Orange din pacate. Chiar astazi am luat din service al 3-lea iPhone 4 din Februarie pana acum. Si acum am vazut ca are backlight bleeding foarte evident in coltul dreapta jos al ecranului :((((((. Oare problema asta este motiv de inlocuire ?

  11. Ca o completare… eu zic ca telefoanele inlocuite sunt totusi noi… Adica sticla si metalul sunt impecabile. Ma gandesc ca nu ar sta sa schimbe doar componentele interioare… Sper !

  12. sticla si metalul de la iphone sunt componente foarte putin uzabile. poti sa il tii si 6 luni si sa arate ca nou. daca il mai tii si intr-o husa….
    in plus.. desi nu zici ca s-ar putea… totusi si iphoneul este un telefon care poate fi “service”-at. Se pot inlocui tot felul de piese in el.. de la butoane, senzori.. ecrane .. etc Si sunt convins ca aceste inlocuiri nu se compara cu conditiile de fabrica… si nici provenienta pieselor schimbate nu o stii.. pot fi noi…sau pot fi luate de la alte telefoane in service.. combinate.. etc. E adevarat ca nu trebuie sa fim paranoici… dar totusi putem gandi corect…si pragmatic.. asa cum sunt si cei de la apple cand fac aceste terminale scumpe dar.. fara sa isi dea interesul sa fie si la nivelul asteptarilor. cu alte cuvinte.. increderea mea in apple si mai ales in serviceul lor… nu mai este cum a fost. dupa cum stim.. succesul strica brandul in majoritatea cazurilor.

  13. @Maotsetoung: daca ai IOS 5 poti sa incerci cu assistivetouch sa modifici volumul. Il gasesti in configurari/general/accesibilitate/assistiveTouch si activezi assistiveTouch. O sa iti apara un “guguloi” pe ecran care are mai multe optiuni. aceasta optiune sper ca nu au pus-o cei de la Apple datorita problemelor datorate nefunctionabilitatii butonului home. Sper sa ajute si pe altii.

  14. Zaone aceeasi problema o am si eu cu 4s.L-am schimbat odata din cauza microfonului ce nu functiona..dupa ce l-am schimbat la 2 sapt am problema asta cu volumul. Pana la urma ti l-ai schimbat?

  15. Zaone: oare nu o sa comenteze nimic aia de la Apple ca vreau sa il schimbe din nou? Telefonul l-am luat din Londra.

  16. Aceasta problema o am si eu la 4S, dar nu mereu, il am luat de la Germanos la liber si am fost la ei si au zis ca sa il duc la ei si in 15 zile il repara. Sincer nu am incredere sa il duc ca cine stie ce naiba ii face, imi da altul second in loc si zice ca e nou. Intrebare cei de la Noumax face service daca telefonul e luat de la Germanos ?

  17. Sal Zaone.Am si eu ceva probleme de genul insa la mn cand vreau sa il dau mai tare sau mai incet nu imi apar acele puncte care arata ca se da mai tare sau mai incet.cand ma suna cineva se aude soneria dar se intrerupe sau cand vreau sa vad un clip pe youtube sau sa ascult o melodie nu se aude nimica.de la ce poate fi?am un i4s cu 6.1 pe el.mai are 1 an garantie.este problema de soft sau este problema de hardware?de soft nu cred sa fie ca i-am dat restore si tot asa face.care crezi ca e problema?stima.