Video: iPhone 4S si noul sau senzor de proximitate

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=blMzWkHhFFw[/youtube]

   Noul terminal iPhone 4S aduce si un nou senzor “de proximitate” a carui functionalitate este diferita de cea a celui din iPhone 4. Schimbarea implementata de catre Apple are legatura cu asistentul personal Siri care poate fi utilizat si atunci cand tinem telefonul la ureche insa pentru a indeplini acest lucru era nevoie de implementarea unui senzor LED cu infrarosu. Daca la iPhone 4 senzorul se activa doar cand vorbeam la telefon, la iPhone 4S avem un al doilea senzor cu infrarosu care se activeaza atunci cand deschidem ecranul insa numai daca aveti Siri activ in iOS.

During our iPhone 4S teardown, iFixit buddy Markus noted that the new iPhone had a rather unusual-looking black component next to the ambient light sensor. We didn’t make much of a fuss about it since we were knee-deep in disassembly pictures, but the little black box certainly piqued our curiosity.  Now that the teardown is wrapped up, we’ve re-opened the mystery and made a neat discovery about the 4S: that black component is an infrared LED, and the little bugger almost always wants to know if you’re nearby.

  Clipul video de mai sus a fost facut de iFixIt si in el avem demonstrat modul in care functioneaza noul senzor implementat de catre Apple. Din pacate pornirea senzorului de fiecare data cand deblocam dispozitivul necesita un consum sustinut de energie si acest lucru se va resimti probabil in durata de utilizare a dispozitivului.