Video: Senzorul cu infrarosu din cauza caruia Siri nu va ajunge pe vechile iDevice-uri

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=blMzWkHhFFw[/youtube]

   Aseara va spuneam ca iFixIt a descoperit in interiorul terminalului iPhone 4S un senzor LED cu infrarosu care nu era prezent in vechile terminale. Cei de la iFixIt nu stiau ce anume face acest senzor insa rapid au aflat ca el controleaza functia Raise to speak din Siri. Aceasta functie permite utilizatorilor sa utilizeze Siri atunci cand duc terminalul iPhone 4S la ureche, deci fara el o parte din functionalitatea Siri s-ar duce pe apa sambetei. Senzorul cu infrarosu functioneaza constant, este utilizat ca un al doilea senzor de proximitate si este motivul pentru care Siri nu va ajunge pe iPhone 4, sau orice alt iDevice, cel putin nu oficial.

   Apple poate motiva oricand decizia de implementare a Siri doar pe iPhone 4S prin existenta acestui senzor care face posibila utilizarea asistentului personal cand ducem terminalul la ureche. Desigur ca multi ar fi extrem de fericiti sa poata folosi Siri chiar si fara functia Raise to Speak dar Apple nu va renunta la marele avantaj pe care iPhone 4S il are fata de restul iDevice-urilor. In concluzie, daca mai credeati ca Apple va aduce Siri pe vechile terminale, cred ca acum sunteti convisi ca acest lucru nu se va intampla.

11 COMENTARII

  1. Nu conteaza hardware-ul . iPad2 nu are acel senzor pentru SIRI deci e limpede ca nu va ajunge (oficial) pe iPad2 ..

    Vrei SIRI , iei 4S .

    Vrei panorama , iei un apartament la ultimul etaj .

  2. In orice caz ..la anu pe vremea asta pun pariu ca va fi lansat iphone5 ..cu un nou design …hardware mai bun si functii noi… Iar 4s ul va fi de domeniul trecutului cum sa intamplat si pana acuma cu restul modelelor….

  3. Siri in sus … Siri in jos…. Spunetimi va rog si mie ….cat la suta din timpul vostru il dedicati functiei Siri( in mod folositor) ? Poate intrun viitor apropriat va fi mai utila Siri …cand vom putea face totul prin comenzi vocale….acuma nu ii vad rostul ..dar este o poarta spre viitor!

  4. @#5.Crow
    Pun pariu ca 6,5 miliarde de oameni stiu din oficiu ce ai spus tu :))
    E bine sa nu fie rau si aerul este transparent si se vede prin el.