Adobe sustine ca Apple este partial responsabila pentru insuccesul versiunii mobile a flash

    Saptamana aceasta v-am spus ca Adobe a luat decizia de a opri dezvoltarea versiunii mobile a flash player-ului, oferind utilizatorilor platformelor Android si BlackBerry doar upate-uri pentru rezolvarea unor probleme de securitate. Adobe a spus ca flash-ul nu mai era competitiv intr-o piata in care HTML 5-ul era adoptat de majoritatea site-urilor, producatorilor de terminale mobile si developerilor iar Apple pare sa fi avut o buna parte din vina pentru “moartea” unuia dintre cele mai vechi standarde ale internetului.

Just to be very clear on this. No matter what we did, the Flash Player was not going to be available on Apple’s iOS anytime in the foreseeable future. Considering how politically charged the issue has been, the decision to stop development of the Flash Player for Mobile Browsers was not an easy decision. However, at the end of the day, there were a number of items that made it clear that putting resources towards its continued development would not be the best use of resources. This one should be pretty apparent, but given the fragmentation of the mobile market, and the fact that one of the leading mobile platforms (Apple’s iOS) was not going to allow the Flash Player in the browser, the Flash Player was not on track to reach anywhere near the ubiquity of the Flash Player on desktops.

    Practic iOS-ul si fragmentarea pietei terminalelor mobile au fost principalele motive pentru care Adobe a considerat ca flash-ul nu va putea intrece HTML 5-ul in viitorul apropiat. Apple nu avea de gand sa implementeze flash-ul in produsele sale prea curand si acum nici nu mai trebuie sa faca acest lucru deoarece Adobe a inteles ca nu poate castiga un razboi impotriva companiei din Cupertino. Adobe a inteles si ca piata este atat de fragmentata incat dezvoltatorii trebuie sa lucreze dublu pentru a isi publica, continutul pe toate platformele disponibile asa ca de acum Adobe va sustine HTML 5-ul in locul flash-ului.

    Steve Jobs, Microsoft si felul in care s-a dezvoltat piata terminalelor mobile au ajutat compania Adobe sa inteleaga ca flash-ul trebuie sa dispara si eu unul sunt bucuros sa vad acest lucru deoarece in curand HTML 5-ul va domina web-ul si noi vom putea vedea orice gen de continut.

12 COMENTARII

  1. In sfarsit o decizie inteleapta.
    Boala lunga ..moarte sigura!!
    Pana una alta cei de la Adobe pot accesa Programul Rabla 🙂 !!

  2. Daca cititi carte cu biografia lui Isaacson veti vedea ca este in parte si modul in care Steve s-a razbunat pentru faptul ca Adobe nu a vrut intial sa implementeze produsele sale pt Mac OS desi aveau o datorie morala fata de Apple. Jobs a zis pe buna dreptate ca “we’ve put them on the map” cu Apple II pt care ei au vandut software pt publishing.

  3. Flash = marketing prost. Ei trebuia sa vina cu propuneri lui Apple; dar acest lucru probabil s-a intamplat invers sau probabil de loc. Se vede rezultatul si ma bucur.

  4. pacat ca putea iesi lucruri interesante din flash pt mobile dar celor de la adobe le-a fost lene sa mai lucreze la el …. apple nici nu putea implementa flash decat pana de curand pt ca flash nici pe android nu merge decat la procesoare de peste 800 dec i probabil la proc de 1000 ar rula bine