Samsung da Apple in judecata in Germania in doua procese separate

   Exact acum o saptamana Motorola castiga la o instanta din Germania dreptul de a bloca vanzarile produselor companiei Apple in urma unei confruntari legale la care avocatii companiei din Cupertino nu au fost prezenti. Astazi aflam ca Samsung a introdus la aceasi instanta doua procese prin care acuza Apple de incalcarea unor brevete de inventie care au legatura cu standardul de telecomunicatii 3G. Tehnologia invocata de catre Samsung este similara cu cea pentru care Motorola a primit dreptul de a bloca vanzarea produselor Apple si Samsung cere interzicerea vanzarii iPhone-urilor si a tabletei iPad 2 3G.

The presiding judge indicated preliminary positions and inclinations that suggest the two German litigations tried today pose considerable risk to Apple but won’t necessarily result in rulings that Samsung can effectively enforce against Apple’s core products. The most important — but not the only — uncertainty in this regard is whether any ruling on the present litigations would or would not be enforceable against the iPhone 4S, which Apple notes was launched long after Samsung’s April 21 complaints and which Apple says raises new technical as well as licensing issues with respect to the patents-in-suit. Apple’s position (“until recently, even we didn’t know what the product’s technical characteristics and name were going to be”) was viewed very skeptically by the judge at the start, but Apple still has the formal chance to persuade him on this.

    Desi Samsung invoca anumite tehnologii care ar putea face parte din standardul FRAND, judecatorul in fata caruia au ajuns cele doua cazuri a declarat ca Samsung ar putea obtine o victorie insa nu neaparat si o decizie de interzicere a vanzarii produselor companiei. Ambele procese vor continua in luna ianuarie insa intre timp Apple poate convinge pe 23 decembrie judecatorul ca terminalul iPhone 4S nu poate fi luat in considerare pentru aceste procese si poate salva dispozitivul care ii aduce cei mai multi bani.

    Practic bataliile legale se vor intinde pe tot parcursul anului viitor si nu cred ca se vor opri atunci.

6 COMENTARII

  1. Nu se vor termina pentru ca așa lăsa impresia unei rivalitati crancene, dupa cum spuneam, au nevoie fiecare unul de celălalt

  2. Hop si musca la ra..t, ce repede s-au dus ei la aceeasi instanta, mi-e sila parca se duc la tribunal in Romania la justitia noastra de fier impartiala.

  3. “judecatorul in fata caruia au ajuns cele doua cazuri a declarat ca Samsung ar putea obtine o victorie”…

    @zaone ce este cancanul asta ieftin ??? De cand si pana cand vine JUDECATORUL care este IMPARTIAL sa dea declaratii de genul asta ?… mai filtreaza si tu prostiile astea aparute pe toate site`urile de 2 lei… Judecatorul ala da o DECIZIE oficiala nu da declaratii la coltul tribunalului.

  4. Hmm, oare de cand poate spune un judecator IN INSTANTA ca argumentele uneia dintre parti sunt SOLIDE? Since the beginning of time. Iti sugerez ca pe viitor sa te exprimi cu calm si mai mult bun simt, lasa comentariile de cancan la usa.

  5. Ce spui tu se numeste antepronuntare si nu cred ca exista vre`o instanta (poate doar in Romania) in care sa vina judecatorul din acel(e) proces si sa isi dea cu parerea despre dovezile sau cum crede el ca va decurge procesul. Pe langa asta am rezerve ca i se destainuia tocmai unui “bloger” anonim (nu ma refer la tine ci la articolul original daca se poate numi asa).