Apple inlocuieste toate terminalele iPod Nano de generatia intai din cauza problemelor generate de baterie

    In cursul serii trecute compania Apple a inceput sa trimita email-uri posesorilor de iPod Nano generatia intai prin care ii anunta ca produsele lor vor fi inlocuite gratuit daca au probleme cu supraincalzirea bateriei. Compania sustine ca a descoperit probleme cu bateriile livrate de un anumit producator si ca aceste baterii reprezinta un risc pentru utilizatori. Practic acum toti cei care au un iPod Nano generatia intai dar cu un anumit model de baterie, vor putea schimba gartuit produsul.

Dear iPod nano owner, 

Apple has determined that, in very rare cases, the battery in the iPod nano (1st generation) may overheat and pose a safety risk. Affected iPod nanos were sold between September 2005 and December 2006. 

This issue has been traced to a single battery supplier that produced batteries with a manufacturing defect. While the possibility of an incident is rare, the likelihood increases as the battery ages. 

Apple recommends that you stop using your iPod nano (1st gen) and follow the process noted below to order a replacement unit, free of charge.

    Programul prin care aceste produse sunt schimbate are loc la nivel global si in Romania Noumax si iStyle sunt singurele service-uri autorizate capabile sa schimbe acest gen de produse.

12 COMENTARII

  1. Inca un lucru care trebuie respectat la Apple, dupa 5-6 ani sa recunosti ca este posibil sa existe anumite iPod`uri cu baterii defecte care pot fi schimbate gratuit este mare lucru, mai ales dupa atatia ani… alte firme iti spuneau dupa primul an ca a trecut garantia si sa fii sanatos.

  2. @Dennis
    S-ar putea ca “replacement unit” sa se refere la alta baterie nu la alt ipod?! Ma intreb asta ca doar nu se apuca Apple sa fabrice acum iPod-uri nano 1stG …

  3. In State au fost dati in judecata acum cativa ani pentru problema asta cu bateriile. Dupa un an scadeau puterea lor brusc avand parca o specie de programare . Au castgat procesul pagubitii si au fost nevoiti la fel sa schimbe bateriile. Au trebuit cativa ani, cat a durat procesul si pana sa pus in aplicare hotararea judecatoreasca. Dar le au schimbat. Problema era ca la un an aproximativ toate bateriile se defectau.

  4. L-am dus pe al meu ieri la Noumax, l-au preluat si au zis ca in cateva zile primesc altul. Nu stiu ce model, am preferat sa fie surpriza :)) dar cred ca tot un 1st gen este, nu cred ca e prea legal sa dea altceva in loc (nu ca s-ar plange.cineva)

  5. Abia am aflat de acest program, ipod-ul a fost cumparat in septembrie 2006 din Amsterdam deci teretic s-ar inscrie in program. Dar mi-l mai poate schimba si acum la 2 ani dupa ce au anuntat?

  6. Se va schimba iPod-ul cu ultima versiune de iPod existenta pe piata. Eu am schimbat si mi s-a trimis un iPod Nano Generatia 6 Nou Nout !