Tim Cook pe locul 3 in topul celor mai bine platiti presedinti de companii tehnologice din SUA

   Din luna august a acestui an Tim Cook a preluat definitv pozitia de CEO al companiei Apple dupa cateva perioade de interimat cat Steve Jobs a fost plecat in concediu medical. Desi Steve Jobs avea un salariu anual de doar 1$, Tim Cook a castigat anul trecut aproape 60 de milioane de dolari din salariu si actiunile oferite de catre Apple. Practic anul trecut CEO-ul Apple Tim Cook a castigat 800.000$ din salariu, 900.000$ bonus, un alt bonus de 5 milioane de dolari si inca 52.3 milioane de dolari sub forma de actiuni  care pot fi vandute.

   Anul acesta Tim Cook a preluat pe termen nedeterminat functia de CEO al Apple si a primit 1 milion de actiuni in cadrul companiei, actiuni care valoreaza aproximativ 384 milioane de dolari insa care pot fi vandute abia peste cativa ani. Totusi Tim Cook se afla pe locul 3 in topul celor mai bine platiti presedinti de companie din SUA deoarece primele doua locuri sunt ocupate de Mark Hurd, CEO al HP, si Larry Elisson, CEO al Oracle. Ambii au castigat peste 77 de milioane de dolari, deci cu peste 17 milioane de dolari mai mult decat Tim Cook si asta in conditiile in care compania Apple valoreaza mai mult decat HP si Oracle la un loc.

    In concluzie, Tim Cook este unul dintre cei mai bine platiti presedinti de companii din SUA si speranta este ca el sa continue munca inceputa de Steve Jobs.

15 COMENTARII

  1. Ce mai conta la cat avea, cat mai castiga ?!! El oricum facea totul din prea multa pasiune!! Era un tip minimalist deci … Aaa si in plus stiind ca e bolnav… Oricum doctorul ia dat cateva luni si a mai trait cativa ani. Poate deasta sa dedicat si mai mult.

  2. Sant sigur ca Steve ar mai fi trait daca se lua in cardasie cu Berlusconi.Cateva chefuri bunga-bunga si scapa de cancer+3 modele iphone/an

  3. Când Steve Jobs s-a întors la Apple, era deja un om realizat d.p.d.v. financiar și nu a dorit să lase impresia că se lăcomește și dorește să profite, cerând un salariu mare, de compania ajunsă în dificultăți financiare, așa că a insistat să primească un salariu simbolic.

    Mark Hurd a fost dat afară de la HP și angajat de prietenul său Ellison la Oracle, pe același salariu de CEO, iar HP a luat-o la vale după asta. Deci cele 2 salarii de pe primele locuri reprezintă Oracle, nu HP + Oracle.

  4. Mark Hurd nu mai este la HP de un an. Este la Oracle. Iar Larry Ellison este actionar majoritar la Oracle, practic este compania lui care a infintat-o de la 0. Deci poate sa-si puna orice salariu doreste. Comparatiile sunt aiurea ca Apple valoareaza mai mult decat HP sau Oracle. Este doar o conjunctura. Daca ma intrebi pe mine vad un viitor mai lung al Oracle fata de Apple. Acum 10 ani Apple era falimentara. Se poate ajunge peste 10 ani in acelasi loc.

  5. Nu ii luati atat apararea ca era cu banii/realizat si ca primea 1$. Cautati sa vedeti cat primea din bonusuri…
    Noua HP CEO primeste tot 1$ daca nu ma insel, dar are bonusuri din nou…

  6. @Mr.P: Alo, domnu’ prim-ministru Boc, bonusul nu este tot una cu salariul, chiar dacă se impozitează ambele, iar cine ia un bonus pentru că a realizat performanță, nu înseamnă că are “salarii nesimțite”, cum ați explicat la TV … 😉

  7. Nu ai inteles ideea, incercam sa arat ca venitul lor este mult mai mare si de aceea le convine acel salar. Sunt convins ca acele bonusuri se primesc si in perioade mai proaste, in cele bune doar crescand…
    Cat despre Jobs, are 8bil+ avere (evident nu doar din Apple). Pana la urma chiar si daca primea doar 1$/an, fara bonusuri, tot ii reveneau destui bani din actiuni, de unde era si interesul lui sa fie CEO si sa faca Apple profitabila.