Tim Cook pe locul 3 in topul celor mai bine platiti presedinti de companii tehnologice din SUA

15

   Din luna august a acestui an Tim Cook a preluat definitv pozitia de CEO al companiei Apple dupa cateva perioade de interimat cat Steve Jobs a fost plecat in concediu medical. Desi Steve Jobs avea un salariu anual de doar 1$, Tim Cook a castigat anul trecut aproape 60 de milioane de dolari din salariu si actiunile oferite de catre Apple. Practic anul trecut CEO-ul Apple Tim Cook a castigat 800.000$ din salariu, 900.000$ bonus, un alt bonus de 5 milioane de dolari si inca 52.3 milioane de dolari sub forma de actiuni  care pot fi vandute.

   Anul acesta Tim Cook a preluat pe termen nedeterminat functia de CEO al Apple si a primit 1 milion de actiuni in cadrul companiei, actiuni care valoreaza aproximativ 384 milioane de dolari insa care pot fi vandute abia peste cativa ani. Totusi Tim Cook se afla pe locul 3 in topul celor mai bine platiti presedinti de companie din SUA deoarece primele doua locuri sunt ocupate de Mark Hurd, CEO al HP, si Larry Elisson, CEO al Oracle. Ambii au castigat peste 77 de milioane de dolari, deci cu peste 17 milioane de dolari mai mult decat Tim Cook si asta in conditiile in care compania Apple valoreaza mai mult decat HP si Oracle la un loc.

    In concluzie, Tim Cook este unul dintre cei mai bine platiti presedinti de companii din SUA si speranta este ca el sa continue munca inceputa de Steve Jobs.