Posesorii de tablete prefera sa vizioneze continut video pe o tableta si nu pe un desktop

  Conform unui nou studiut facut de catre compania Ooyala, posesorii de tablete prefera sa vizioneze continut video de pe web pe propriile produse in locul traditionalelor desktop-uri. Studiul confirma ca posesorii de tablete petrec, cu 30% mai mult timp vizionand continut video pe tablete decat pe desktop-uri si ca exista o mare sansa ca majoritatea acestor utilizatori sa vizioneze clipurile video pana la sfarsit pe tableta si nu pe desktop. Informatiile nu sunt deloc surprinzatoare avand in vedere ca tabletele inlocuiesc incet incet clasicele desktop-uri si mobilitatea ofera utilizatorilor posibilitatea de a le utiliza aproape oriunde si oricand.

As Homer Simpson might say, D’oh. But the latest analytics from Ooyala.com, an analytics service provider, bear this out. “On average, tablet viewers watched videos nearly 30 percent longer than when watching on their desktop,” their report says. Moreover, the tablet users would be twice as likely to watch their vids until the end.

  Cei de la Ooyala analizeaza in jur de 1 miliarde de vizionari facute zilnic, clipurilor video de pe internet deci ar trebui sa fie destul de valide informatiile oferite de catre ei. In cazul meu studiul nu are dreptate, insa voi urmariti mai mult continut video pe tablete decat pe desktop?

8 COMENTARII

  1. Am 4 laptopuri, 1 netbook, un smartphone iPhone, unul Nokia si unul Samsung plus alte doua telefoane Nokia si SE. Nu mai am desktop de acum 5 ani, iar tableta nu mi se pare un must have. Cel putin pentru mine este useless, partea de entertainment pe toate calculatoarele cam 5%.

  2. prefer sa vad continut video pe media player si monitor full hd cu sunet 5.1, decat sa ma chiorasc pe tableta, folosesc tableta doar cand calatoresc

  3. Acum depinde, daca folosesc in momentul respectiv tableta normal ca nu ma mut la pc-u, si vice verso. Dar e mai comod cu tableta. 😀

  4. Vizionarea unui film 1080p pe un televizor full hd sau chiar si monitor full hd n-au nici cea mai mica legatura cu tableta… si am observat la tableta (la un film 720p) ca la miscari mai bruste ale imaginii lasa niste umbre usor sesizabile dar foarte deranjante pentru mine, probabil din cauza timpului de raspuns sarac al display-ului… in mod clar tableta nu a fost prevazuta pentru redarea continutului video… Aceleasi umbre le-am sesizat si la iphone 4. Se laudau androizii ca au rezolvat problema cu timpul de raspuns al display-ului la prea anuntatul nexus prime. Chiar sunt curios cum se vad filmele pe ala…

  5. Cine se uita la filme pe telefoane mobile? Asta chiar mi se pare dincolo de … Eventual daca esti intr-o calatorie si te plictisesti groaznic, dat altfel… ?

  6. Tabletele inlocuiesc desktop ? Nu ,cred ca laptopurile inlocuiesc desktop-ul.
    Tabletele sunt un gadget care nu au cum inlocui un laptop sau destop, pt simplu motiv ca nu pot face mai nimic.
    Daca tot ce faci cu un calculator este sa te uiti la filme si poze sau sa asculti muzica si sa faci browsing pe internet, atunci da – poti folosi o tableta.
    Nu ai nevoie de un calculator real, pt ca posibilitatile unui calculator te depasec cu mult – adica esti un NOOB.