Un test interesant care demonstreaza ca iOS 5 are probleme mari cu administrarea energiei bateriei

   Problemele cu autonomia bateriei le stiti cu totii, nu le mai reiau pentru ca nu are rost insa va prezint un test facut de de un developer si oferit site-ului ZDNet pentru a demonstra ca iPhone 4S nu are probleme hardware si ca problemele cu autonomia bateriei tin de iOS 5. Dezvoltatorul a cumparat doua terminale iPhone 4S GSM in ziua lansarii in SUA, unul avea probleme cu bateria si celalalt nu. Unul dintre terminale avea o groaza de aplicatii instalate pe el si era folosit pentru teste iar celalalt era terminalul pe care il folosea in viata de zi cu zi. El a reinstalat iOS-ul pe terminale, a vazut ca nu rezolva problema astfel ca a facut urmatorul test: a instalat backup-ul terminalului cu probleme pe 4S-ul care nu avea probleme si viceversa pentru a  descoperi daca problema se transfera de la un terminal la altul prin backup.

    Facand aceasta schimbare in backup-uri, el a transmis problema cu autonomia bateriei catre terminalul care nu avea probleme iar cel cu probleme are o autonomie mult mai buna. Practic asta demonstreaza ca iOS-ul celor de la Apple are foarte mari probleme in administrarea energiei bateriilor terminalelor noastre. Totusi in acest test exista si o parte buna pe care o voi explica imediat. Facand update la iOS 5.0.1 beta am constatat ca pe terminalul meu iPhone 4S autonomia bateriei este mult mai buna. Imediat ce iOS 5.0.1 a fost lansat in iTunes am decis sa revin la iOS 5.0 pentru a pastra posibilitatea de a face untethered jailbreak in viitor, stiind totusi ca s-ar putea sa am probleme cu autonomia. Facand acest pas am decis sa instalez backup-ul din iOS 5.0.1, unde nu aveam probleme, in iOS 5 unde aveam probleme. Deocamdata pot spune ca autonomia este usor mai buna decat atunci cand aveam iOS 5-ul original in terminal insa ea nu se compara cu cea din iOS 5.0.1. Pentru mine acest test nu este deocamdata inchis insa autonomie ca in iOS 5.0.1 nu voi avea pe iOS 5 dar am deocamdata una mult mai buna ca inainte.

   In concluzie, Apple a “distrus” sistemul de administrare a energiei bateriilor noastre si deocamdata se pare ca nu are o solutie pentru rezolvarea sa.