Apple ar putea reduce preturile tabletei iPad 2 conform unor analisti americani

   Cererea inregistrata de tableta Amazon Kindle Fire pare sa fi starnit imaginatia unor analisti americani care considera ca Apple ar putea reduce preturile pentru iPad 2 in viitorul apropiat. Practic americanii spun ca Apple si-ar putea ajusta preturile pentru a le aduce mai aproape de “realitate” si totul din cauza tabletelor ieftine care au fost lansate si vor fi lansate pe piata in perioada urmatoare. Desi in Q3 2011 Apple a stabilit un nou record de vanzari pentru tableta iPad, unii analisti cred ca in perioada sarbatorilor tableta celor de la Apple va fi evitata de unii clienti care vor prefera sa dea doar 200$ pe o tableta mai ieftina, mai mica si cu performante mai slabe.

Goldman Sachs analyst Bill Shope is advising clients to keep an eye on iPad sales this quarter, fearing that the company is facing some near-term demand challenges for its iconic tablet. He argues, and rightfully so, that Apple is long overdue for a price cut. It doesn’t take a rocket scientist to figure out that Apple — until now the runaway market share champ in this nascent niche — is finally facing legitimate competition at ridiculously attractive price points.

   Pana acum majoritatea analistilor americani nu au avut vreun fel de prezicere pertinenta a modului in care va actiona compania Apple si cred ca acum merg pe acelasi drum gresit. In 4 ani de cand exista iPhone, Apple nu a redus vreodata pretul de achizitie indiferent de produsele noi care au fost lansate pe piata si nu vad de ce ar schimba tactica acum cu tableta iPad. Amazon Kindle Fire este o tableta interesanta numai din cauza pretului, insa cand vine vorba de performante sau aplicatii lucrurile sunt complet diferite deoarece tot tableta iPad 2 este mai buna.

    Reducere de pret pentru iPad 2? Poate doar in mintea celor de la Goldman Sachs.