Samsung avea o \”politica informala\” de a nu da in judecata Apple

   Samsung este un foarte vechi partener al companiei Apple si produe principalele componente ale iDevice-urilor noastre. Pana in luna aprilie a acestui an relatiile dintre cele doua companii au fost mai mult decat bune insa Apple a luat decizia de a isi actiona partenerul in judecata acuzandu-i de copierea design-ului iDevice-urilor si a iOS-ului. Cei de la Samsung au avut pana atunci o “politica informala” de a nu actiona Apple in judecata insa procesele intentate de catre compania din Cupertino au fortat conducerea celor de la Samsung sa ignore trecutul si actuala relatie de parteneriat.

In effect the informal policy of not suing Apple for patent infringement was terminated when Apple sued Samsung for patent infringement in California and then elsewhere … Apple was on notice that it was infringing Samsung’s essential 3G patents from April 2011 at the very least and thereafter proceeded with its eyes wide open to take steps ultimately in Australia in October that involved infringement of patents.

    Cei de la Samsung au trecut cu vederea faptul ca Apple le-ar fi incalcat anumite brevete de inventie in iDevice-uri preferand sa pastreze statutul de furnizor de componente care oricum le aduce mult mai multi bani decat orice proces. Din pacate lucrurile s-au schimbat, cele doua companii se lupta in instante din intreaga lume insa statutul de partener al celor de la Samsung a ramas neschimbat. Mai mult decat atat, Apple pare interesata sa prelungeasca intelegerile cu Samsung pana in anul 2014 deci indiferent de probleme, relatiile de parteneriat vor continua.