iOS pierde din cota de piata in favoarea Android OS

28

   Pentru Apple Q3 2011 a fost un trimestru fiscal nu chiar atat de bun in ceea ce priveste vanzarile de iPhone-uri. Amanarea lansarii iPhone 4S a afectat foarte mlt cota de piata a sistemului de operare iOS insa toata lumea se astepta la acest lucru avand in vedere ca un iPhone 4 vechi de mai bine de un an nu putea face fata “hoardei” de smartphone-uri Android. Ei bine iPhone 4S a fost lansat in luna octombrie, Apple a “batut” toate recordurile de vanzari deocamdata si este posibil ca in acest ultim trimestru fiscal al anului 2011 compania americana sa inregistreze o crestere substantiala in vanzari dar si in cota de piata.

Gartner believes Apple will bounce back in the fourth quarter because of its strongest ever preorders for the iPhone 4S in the first weekend after its announcement. Markets such as Brazil, Mexico, Russia and China are becoming more important to Apple, representing 16 percent of overall sales and showing that the iPhone has a place in emerging markets.

    In Q3 2011 pe piata smartphone-urilor cota iOS-ului a scazut de la 15.4 la 11%, in timp ce Android-ul si-a dublat cota de piata de la 25.3 la 52.5%. Cresterea a venit pe fondul unui iPhone 4 “batran” pe care multi utilizatori nu il mai vedeau ca o optiune viabila in fata unui Samsung Galaxy S II sau a altor smarrphone-uri Android puternice. Eu unul nu cred ca iOS-ul va reusi sa intreaca vreodata Android-ul in ceea ce priveste cota de piata pentru smartphone-uri dar vanzarile sustinute ale terminalelor iPhone ar putea ajuta Apple sa ocupe locul al doilea in topul celor mai mari producatori.

    Cu ce se mai poate lauda Apple acum? Cu incasarea a peste 50% din profitul generat de intreaga industrie a telefoanelor mobile. Se simte cineva mai bine cand aude asta si vede ca pierde cate 10% din baterie la fiecare 15 minute? Nu prea. In concluzie, Apple a mai pierdut din cota de piata, nu compania nu va muri, va continua sa faca la fel de multi bani si in Q4 2011 va dobora recordurile anterioare, as usual. iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S se vor vinde in peste 20 de milioane de unitati si totul va reveni la normal.