iOS pierde din cota de piata in favoarea Android OS

   Pentru Apple Q3 2011 a fost un trimestru fiscal nu chiar atat de bun in ceea ce priveste vanzarile de iPhone-uri. Amanarea lansarii iPhone 4S a afectat foarte mlt cota de piata a sistemului de operare iOS insa toata lumea se astepta la acest lucru avand in vedere ca un iPhone 4 vechi de mai bine de un an nu putea face fata “hoardei” de smartphone-uri Android. Ei bine iPhone 4S a fost lansat in luna octombrie, Apple a “batut” toate recordurile de vanzari deocamdata si este posibil ca in acest ultim trimestru fiscal al anului 2011 compania americana sa inregistreze o crestere substantiala in vanzari dar si in cota de piata.

Gartner believes Apple will bounce back in the fourth quarter because of its strongest ever preorders for the iPhone 4S in the first weekend after its announcement. Markets such as Brazil, Mexico, Russia and China are becoming more important to Apple, representing 16 percent of overall sales and showing that the iPhone has a place in emerging markets.

    In Q3 2011 pe piata smartphone-urilor cota iOS-ului a scazut de la 15.4 la 11%, in timp ce Android-ul si-a dublat cota de piata de la 25.3 la 52.5%. Cresterea a venit pe fondul unui iPhone 4 “batran” pe care multi utilizatori nu il mai vedeau ca o optiune viabila in fata unui Samsung Galaxy S II sau a altor smarrphone-uri Android puternice. Eu unul nu cred ca iOS-ul va reusi sa intreaca vreodata Android-ul in ceea ce priveste cota de piata pentru smartphone-uri dar vanzarile sustinute ale terminalelor iPhone ar putea ajuta Apple sa ocupe locul al doilea in topul celor mai mari producatori.

    Cu ce se mai poate lauda Apple acum? Cu incasarea a peste 50% din profitul generat de intreaga industrie a telefoanelor mobile. Se simte cineva mai bine cand aude asta si vede ca pierde cate 10% din baterie la fiecare 15 minute? Nu prea. In concluzie, Apple a mai pierdut din cota de piata, nu compania nu va muri, va continua sa faca la fel de multi bani si in Q4 2011 va dobora recordurile anterioare, as usual. iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S se vor vinde in peste 20 de milioane de unitati si totul va reveni la normal.

28 COMENTARII

  1. Eu nu cred ca Android sa ridicat datorita lui I4 deoarece fanii lui IOS ar lua Iphone chiar daca ar fi si de 10 ori mai slab…

  2. Auzi Victor, ce-ar fi sa preaslavesti Samsung intr-un singur comentariu, nu 10. Crezi ce vrei despre cresterea Android. In Octombrie HTC a avut o scadere mare in vanzari dupa 6 luni de crestere, I wonder why 😉

  3. Pe de o parte , Da, samsung are un rol foarte important in dezvoltarea androidului ( are cele mai bune telefoane android ). pe de alta parte , apple are sustinatorii ei – si chiar dc nu vinde mai multe telefoane decat android , are un profit mult mai mare fata de restul companiilor. Eu cred ca apple va pierde destui utilizatori dc mai aduc restrictii -cea cu salvarea shsh-ului are o logica , dar mi se pare prea de tot…

  4. Adevarul este ca multi utilizatori cumpara terminale Samsung deoarece le considera ca exista un raport performanta/pret destul de bun. Pe de alta parte, Android nu depinde de Samsung. There can always be another 😉

  5. Sunt posesor de 4s si tocmai m-am jucat putin cu asistentul de la android, un samsung g s2 si nu inteleg un lucru, cum e posibil ca ala sa te logheze in facebook si sa iti puna si status daca ii ceri, pe comanda vocala si sa aiba toate locatiile din romania si sa le si gaseasca instant, si siri sa nu aiba nici un fel de locatii, nimic. Un asistent al adriod care cica a durat cateva zile sa il faca… Sa imi explice si mie cineva asta, tinand cont ca sunt un fan inrait apple.

  6. … sper ca sa-si dea seama retarzii aia ca jailbreaku inseamna altceva … oare windows a ajuns acolo unde este si pentru ca a fost piratat in draci?!?(desi stiti si voi cum e win …eu nu am instalat mac os de 4 ani)

  7. poi scade ios nimeni nu vrea un alt iph4 trebuia sa scoata 5 cu ecran mai mare si poate poate ajungeau si eu langa android sau il depaseau chiar… dar deh nu lasam 5 scoatem 3g 3gs 4 4s cateodata e bine sa dai Skip la acel s but.. meh iphone 4steve my ass deja a murit si a scazut drastic tot degeaba au multe precomenzi si se lauda ei ca se vede in numere succesu apple vs android for now android wins… si va ramane asa o perioada datorita tel noi de la samsung care continua sa iasa si sa se… pe ip4s… sadly

  8. @Thief Yo: Pai cifrele alea NU AU vreo legatura cu iPhone 4S. Ele reprezinta vanzarile PANA LA lansarea iPhone 4S 😉 Rezultatele lansarii iPhone 4S le vom vedea in ianuarie.

  9. ios nu va fi in fata androidului atita timp cit va fi utilizat doar pe produse apple pe cind android va fi utilizat de o multime de alte companii.Cum in prezent majoritatea isi doresc un smartphone si nu-si permit un iphone isi achizitioneaza unul mai ieftin adica un adroid sau alt sistem….

  10. Si alea cu profitul sunt minciuni – au 15% cota de piata si fac atata profit. Cifrele sunt umflate a’la Madox inainte de criza.
    Un smartphone Android de calitate costa pe aproape cat un iPhone la vanzare si este mai ieftin la pret de productie, pt ca Android necesita mai putin investment in OS, iar producatorii de telefoane de top sunt in general si producatori de componente.
    Vezi cazul MIUI Phone care costa undeva pe la 130$ la productie iar iPhone costa cam 230.

  11. @Thief Yo: Nu va depasi Android-ul in vechi, dar ar putea depasi Samsung-ul.
    @guest: Actually iphone 4S costa 130$ si Apple obtine preturi extrem de bune la componente, la toate, de aia are profit asa mare. Sa mai vorbim de reteaua sa de distributie? Sa mai vorbim de subventii? Hai sa fim seriosi.

  12. Din toate comentariile cel mai corect este cel al lui :kripton@
    Thief Yo@,tu chiar crezi ca samsung vinde cât Apple si ceilalți producători de telefoane la un loc?
    Pai mie cel mai normal mi sar părea sa faceți comparatia câte smartphon-uri a vândut Samsung de când este Apple pe piazza,dar acelea sa facă parte din aceeași categorie de telefoane cu cele lansate de Apple,si aicia intenționeaz sa zic cele fără nici un buton in plus fata de cel home si bine înțeles doar cele android pentru ca vad ca susții Samsung sau si Android,asta vreau sa vad.Dupa părerea ta au vândut mai mult?eu nu cred

  13. @zaone de ce esti asa sigur ca 4s-ul s-a vandut foarte bine.

    Stii articolul de pe digitimes in care se vb despre faptul ca apple nu a mai comandat piese de la furnizori pentru q4 2010 -q1 2011 pentru Asia?

    Asta ar avea cateva explicatii

    1. Cererea pentru 4s este mai mica decat au anticipat
    2. Sunt probleme hardware in privinta bateriei si pana apple nu gaseste problema nu mai face comenzi la furnizori.

    Eu cred ca ar fi a -2 a explicatie dar nu exclud nici cererea mai mica.

  14. Haideti sa lasam orgoliile la o parte si sa judecam putin la rece: “Cu incasarea a peste 50% din profitul generat de intreaga industrie a telefoanelor mobile. ” Cum se traduce asta la cota lor mica raportata la nr. total de smartphone-uri vandute? Raspunsul e f. simplu : adaos NESIMTIT DE MARE . Deci nu va facet griji de Apple ca vor reduce adaosul de la 400 , la 300% , vor supravietui crizei , chiar daca scot un telefon odata pe an …
    Desi sunt cumva un fan al lor ( sunt doua 3GS in familia noastra ) , ma gandesc ca daca ar lasa pretul mai jos , mai multa lume s-ar bucura de tehnologia lor . Pacat ca multa lume nu poate intra inca in clubul lor exclusivist . Pentru cei din Europa de Est , terminalele Apple sunt inca scumpe vizavi de salarii destul de mici .

  15. @Razvan: Articolul ala a fost fals, cateva persoane care au surse din interiorul Appe au confirmat. Sa fim seriosi totusi, iPhone 4S e greud e gasit in anumite tari si aia spun ca nu se vinde bine? Come on.

  16. @liviu: Nu e asa, la producatorii Android exista costuri de licentiere la GOogle si alti producatori, componente mai scumpe, retea de distributie mai scumpa, bla bla.

  17. Aia cu bateria si cu 15 min e cea mai buna gluma pe ziua de azi, am un android tocmai vb de 35 min si bateria a scazut nici cu jumatatea lui 10%. asa ca zaone come on mai taie….

  18. Deci mor de nervi , cum poti sa spui ca “CEREREA PENTRU IPHONE 4S ESTE MAI MICA DECAT SE ASTEPTAU” ??? Nu esti normal , tu nu te uiti la stiri? ai degeaba internet? nu vezi ca nu se gaseste nici in America in stocuri la magazine gsm? nu vezi ca nu fac fata comenzilor , si in america iti aduce o comanda online in 2 saptamani datorita cereriii foarte mari? America fiind un punct de referinta,in restul tarilor nu mai spun … cred ca nici in Romania nu se mai gasea in nici un magazin de telefonie mobila , pe 12 noiembrie , vreun Iphone 4S. Si a spus careva ca in Asia a scazut vanzarea sau ceva de genul, pai de exemplu , in Romania ce se vinde mai bine : Dacia sau Audi ?Ar fi prostesc sa aiba vanzari mai mari Iphone 4S in Asia decat Samsung.

  19. @Thief Yo: Lemme share a secret, nu vei afla pentru ca Samsung tine ascunse cifrele de vanzari. Crezi ca vand mai mult, e ok, se vede, de aia iPhone 4S e cel mai vandut telefon mobil in aproape toate tarile unde e disponibil, ca Samsung vinde mai bine. E un rationament bun.