Qualcomm Gobi 4000 ar putea aduce tehnologia 4G/LTE pe iPad

   Ieri compania Qualcomm a anuntat lansarea unui nou model de chip baseband din seria Gobi, chip care ar putea ajunge chiar si in iDevice-uri. Qualcomm Gobi 4000 este denumirea noului chip si el este special conceput pentru a functiona pe retele 4G/LTE si HSPA+. Apple a implementat in general noile modele de chip-uri Qualcomm in dispozitivele sale si Gobi 4000 ar putea ajunge in iPad 3 unde teoretic ar putea permite tabletei sa functioneze pe retele LTE. In vara s-a descoperit ca la AT&T s-ar fi testat tablete iPad compatibile cu noua retea LTE pe care operatorul a lansat-o in cateva mari orase, insa vorbim despre o retea care deocamdata nu a ajuns la maturitate.

The Gobi 4000 platform allows customers to offer both LTE/HSPA+ and LTE/EV-DO designs to meet the growing demand for embedded 3G/4G connectivity in mobile devices worldwide… System designers now have the flexibility to choose an embedded Gobi 4000 platform for high-speed 4G LTE support, or an embedded Gobi 3000 platform for worldwide 3G connectivity.

    Practic Apple ar putea implementa noile chip-uri in iPad si le-ar putea lasa fara functia 4G/LTE pana la maturizarea retelei, apoi poate printr-un software update le-ar putea introduce si aceasta compatibilitate. Pentru Apple lansarea unor dispozitive capabile sa atinga viteze 4G/LTE ar reprezenta un avantaj enorm insa deocamdata totul se reduce la un simplu zvon. In Romania Orange urmeaza sa lanseze o retea LTE anul viitor dar niciunul dintre iDevice-urile noastre nu este deocamdata compatibil cu ea.

1 COMENTARIU

  1. o sa fie valabila pt terminalele de anul viitor ma gindesc iar asta o sa includa probabil si ip5/6…asta inseamna o noua generatie de terminale…suna bine..:)))