Avem nevoie de procesoare quad-core in iDevice-uri?

   Quad-core, quad-core, quad-core, aceasta pare a fi noua “moda” printre producatorii de terminale Android pentru anul 2012. Mai multi producatori ai acestui gen de dispozitive au anuntat ca pregatesc lansarea unor smartphone-uri si tablete Android dotate cu procesoare quad-core ce ar avea frecvente de pana la 2.5 GHz si RAM DDR 3 la 1600 MHz. Vorbim de niste specificatii demne de un laptop sau mai bine un desktop, insa in nici un caz de un smartphone sau o tableta, dispozitive de la care te astepti sa aiba autonomie buna, sa ruleze aplicatiile fara probleme ,a afiseze orice fel de continut audio/video fluent si sa deschida pagini web rapid.

   Oare ar trebui sa implementeze Apple procesoare quad-core in viitoarele sale iDevice-uri? Oare avem ce face cu ele pe terminalele noastre? In iPad as vedea un procesor quad-core NUMAI daca Apple va implementa si Retina Display cu rezolutie 1080p, altfel procesorul ar fi un overkill pentru un asemenea dispozitiv. In iPhone nici nu vad de ce ar implementa Apple un procesor quad-core pentru ca practic nu este nevoie de el. Nu avem aplicatii/jocuri extrem de complexe care sa ruleze extrem de prost acum si sa aiba nevoie de quad-core iar in viitor nu vad cine ar dezvolta asemenea aplicatii pentru terminale mobile.

    Eu unul cred ca procesoarele quad-core sunt doar o miscare de marketing menita sa “orbeasca” oamenii pentru care software-ul nu conteaza la fel de mult ca hardware-ul. Voi ce parere aveti, este nevoie de procesoare quad-core si 2 GB de RAM in iDevice-uri?