Mac-ul doboara un record vechi de 15 ani, atinge o cota de piata de 5%

   In ultimul an Mac-urile au avut parte de o crestere constanta in vanzari desi vanzarile de PC-uri au scazut de la un trimestru fiscal la altul. Daca in anul 2004 Mac-ul cu al sau Mac OS X avea o cota de piata de 2%, in anul 2011 acelasi produs atinge o cota de piata de 5% la nivel global, mult mai mica decat cea a Windows-ului insa in continua crestere. Daca va uitati la tabelul de mai sus veti observa ca intre ianuarie 2010 si octombrie 2011 Mac-ul a inregistrat cea mai rapida crestere din ultimii 7 ani si totul in ciuda faptului ca piata PC-urilor se contracta de cateva luni bune.

With the strong gains in Asia Pacific during the third quarter, Apple finally saw its worldwide share of the PC market pass the 5% mark for the first time in 15 years. Needham & Co. analyst Charlie Wolf informed investors on Wednesday that Mac shipment in the third quarter has outpaced the PC market for the 22nd straight quarter. Apple had a growth of 24.6% whereas the PC only saw growth of 5.3%.

   Practic Mac-ul a avut, pentru al 22-lea trimestru fiscal consecutiv, o crestere mai mare decat PC-urile echipate cu Windows si asta spune multe despre modul in care a evoluat produsul celor de la Apple. Se estimeaza ca in perioada sarbatorilor de iarna Apple va vinde peste 5 milioane de Mac-uri, un record pentru o companie a carui sistem de operare “inchis” are o cota de piata de aproape 20 de ori mai mica decat cea a principalului sau rival, Windows. Va dura cativa ani buni insa Mac-ul va prinde incet incet din urma Windows-ul insa totul depinde de moul in care isi va dezvolta Apple produsele.