Apple cere companiei Motorola sa lase 2.7 miliarde de dolari garantie daca va castiga un proces

   Motorola a dat Apple in judecata pentru incalcarea unui brevet de inventie ce are legatura cu modul in care sunt sincronizate email-urile. Procesul este judecat de o instanta din Germania care a primit astazi o cerere de la Apple prin care se stipuleaza ca Motorola ar trebui sa depunda 2.7 miliarde de dolari garantie daca va castiga procesul. In Germania se cere in cadrul unor procese ca partea castigatoare sa depuna o garantie in bani care sa acopere eventualele pierderi inregistrate de partea pierzatoare pana se judeca apelul/recursul pentru decizia initiala.

Apple told a German court that it would suffer losses amounting to $2.7 billion if it loses a patent case against Motorola, Bloomberg reports. Motorola is suing Apple over an emailing syncing patent. How would losing the case cost Apple $2.7 billion? It’s unclear. Apple seems to have plucked that number out of nowhere. German courts often require the winning side in a case to post collateral if it wants to enforce a ruling while the other side is appealing. The amount reflects the losses the party is facing when forced to comply with the ruling. If it wins the appeals, it can seek damages and can make use of the collateral held for that.

   Apple considera ca va pierde 2.7 miliarde de dolari daca Motorola va castiga procesul si acum ii cere instantei sa oblige Motorola sa puna aceasta suma drept garatie. Judecatorul care a fost desemnat acestui caz a declarat in cadrul unei sedinte preliminare ca suma nu pare sa fie in concordanta cu valoarea comerciala a disputei si ca Apple ar putea gasi alte metode de a implementa modulul de sincronizare a email-urilor. Pentru Motorola depunderea unei asemenea sume drept garantie s-ar putea dovedi a fi un motiv foarte bun pentru a renunta la proces.

I am not yet entirely sure that amount adequately mirrors the commercial value of this dispute … The technology isn’t a standard and there are alternative ways to provide the same services.

UPDATE: Se pare ca totul are legatura cu iCloud si incalcarea unor brevete de inventie ale companiei Motorola. Apple ere 2.7 miliarde de dolari garantie deoarece aceasta este suma pe care compania ar putea sa o piarda daca o instanta din Germania ar interzice utilizarea iCloud in respectiva tara.