Android Market genereaza doar 7% din veniturile App Store-ului

  Este arhicunoscut faptul ca App Store-ul companiei Apple este o mina de aur pentru dezvoltatori si ca Android Market-ul este inca foarte departe de a fi numit profitabil. Posesorii de terminale Android nu cumpara aplicatii si astfel se explica de ce Android Market-ui a generat incasari de aproape 15 ori mai mici decat App Store-ul. Practic Android Market a generat pentru dezvoltatorii sai doar 7% din incasarile generate de App Store pentru proprii dezvoltatori si vorbim despre o diferenta colosala in favoarea companiei Apple. In cifre, Android Market a generat 330 de milioane de dolari App Store in jur de 4.9 miliarde de dolari pentru dezvoltatori.

According to Piper Jaffray, Android has generated just 7% of the revenue the iOS App Store has generated for developers. Android has generated $330 million for developers compared to $4.9 billion from Apple’s App Store.

  Desi cota de piata a Android OS este in continua crestere, in ceea ce priveste banii generati de platforma lucrurile nu sunt chiar atat de grozave. Dezvoltatorii castiga bani din reclamele implementate in propriile aplicatii insa nu pot spera ca o aplicatie lansata in Market sa le aduca indeajuns de multi bani doar din vanzari. Avand in vedere aceasta diferenta majora intre cele doua magazine, este putin probabil ca dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS sa schimbe platforma sau sa acorde prioritate dezvoltarii aplicatiilor pentru Android in defavoarea celor pentru iOS.

33 COMENTARII

  1. Păi multe aplicaţii îs gratis plus foarte multe aplicaţii nu se vând pe market ci pe site-urile dezvoltatorilor … Şi să nu uităm de preţurile exagerate de pe ios

  2. Nici nu trebuie sa vina dezvoltatori de la AppStore. Sunt destui developeri care lucreaza pt Android si care creeaza lucruri chiar interesante , nu aplicatii pt retardati mintali.
    Nu stiu ce treaba ai tu ca Market nu face profit, telefoanele Android nu fac profit – nu vezi ca directia e una singura ? iOS in jos iar Android in sus.
    Poate iei in considerare ce gandesc oamenii, daca piata evolueaza asa.

  3. @dan: Numai pentru ca nu stii sa vorbesti frumos demonstrezi cam ce se ascunde acolo. Da, Android urca sus, vinde telefoane multe si ieftine probabil. Ca profitabilitate Android Market-ul este zero, pardon 7%, si asta pentru ca in App Store exista aplicatii pentru persoanele mentionate de tine. Iau in considerare ce gandesti tu si mi-e mila de dezvoltatorii de aplicatii pentru Android.

  4. Cei care detin iPhone/iPad/iPod/Mac au un alt statut profesional/social/financiar. In consecinta “sparg” mai multi bani pe apps/music/movies,etc. Dar trebuie sa recunoastem ca si Apple stie sa ne goleasca cardurile prin produse premium. Androidul mai are de lucrat………….

  5. Pai nu prea vand pentru ca majoritatea sunt gratis si asa s-au obisnuit.

    Off :
    Si sincer m-am jucat pe o tableta cu androit angry birs si cateva jocuri similare care sunt pe iPhone/iPad deci cele care ruleaza pe iOS merg senzational, pe cand cele pe android mereu problematice si grafica mult mai jos, ma refer la faptul ca o fi android acceptabil dar ceea ce il strica este ca este pus pe tot felul te telefoane si cu configuratii stupide si asta strica totul, asta este diferenta intre iOS si android atata timp cat nu-l vor pune la punct si vor impune anumite aspecte hardware si sa aibe toti (samsun,htc, etc) updaturi periodice vor ramane tot jos..

  6. si aplicatiile din Synaptics Manager din Linux nu inregistreaza castigurile celor de pe platforma Windows… ough da, poate pentru ca cele mai multe sunt GRATUIT !… ca in free beer, cinste acelor developeri care fac aplicatii “grele” si le ofera gratuit, cinste ! :))

  7. Păi pe Android Market sunt în mare parte “aplicații” constând în colecții de wallpapers piratate (nu s-au plătit drepturi de autor fotografilor), colecții de tonuri piratate (idem), aplicații piratate, aplicații tip țeapă, malware și altele asemenea. Normal că pentru astfel de gunoaie informatice nu poți cere bani și dubioșii care le publică se bucură că găsesc fraieri care să le încerce, fiind gratis, și mai câștigă câte o firimitură din reclame.

  8. @Vlad : lucrurile nu functioneaza asa cum crezi tu:) si, mai important lucurile nu evolueaza sau progreseaza in acest mod “benevol”:)
    Ca sa iti explic ,idei de aplicatii avem toti , cu pusul in practica e mai greu. Buun , deci ca sa facem o aplicatie trebuie sa invatam un limbaj de programare ca sa punem in aplicare ideea noastra de aplicatie care va revolutiona lumea si un calculator, si un device pe care sa testam. Toate costa. Bine bine o sa mi spui le develop moka cand vin acasa si am laptop de la servici si device tot de acolo si mananc intre orele cand invat tot cu banii de salariu. Da oamenii aia care iti dau salariu si laptop si telefon si etc nu vor sa scoata si ei macar banii care ii baga in tine nu mai vorbesc de profit?
    In afara cazului cand oi fi vreun milionar excentric si vrei sa faci aplicatii la tine acasa singur:) Da si acolo costa curentul 🙂

  9. Voi nu aveţi de ce vă lega şi deja începeţi să aberaţi … Crezi că lui android îi pasă de venituri sau de viitor? Fiindcă viitorul e de partea lui. Android-ului nu îi iese nimic din sistemul lor de operare şi nu se plânge

  10. @Zaone la nimeni … Dar măcar nu e nevoie să folosesc aplicaţii piratate.. Mai apăs din când în când câte o reclamă

  11. O gandire tipic Apple sa nu vorbim de aroganta nereusita sunt n factori care nu sunt luati in considerare si unele sunt chiar aberatii:
    Cind a fost lansat App store cind a fost lansat Android Market
    Cea mai mare parte din market sunt free
    Nu cred ca este cazul sa facem o comparatie intre preturile aplicatilor din app fata de cele din market, la unele preturi din app store ramai mut
    Cate piete pentru aplicatii sunt la Apple cite sunt pentru Android nu cred ca mai este noie sa le insir
    Cum piata android este in continua crestere dezvoltatori chiar isi indreapta atentia catre android, este o gandire cit se poate de logica sa iti indrepti atentia si acolo unde este o masa foarte mare
    Mai debita cineva aici ca a jucat angry si se misca foarte prost.. ah si pe deasupra si pe o tableta. Prietene primul meu android care a fost cumparat din curiozitate este optimus one de la LG, tot vedeam android, android…. ala are un procesor de 600 este un telefon low si chiar am jucat angry pe el si nu am vazut aberatile care le spui tu acolo ca le-ai gasit la android, plus ca lai jucat pe o tableta. In prezent detin un android mai bun si iphone si nu este sfarsitul lumi pentru mine ca il tin unul langa altul cum este pentru fanii

  12. @zaone serios care e relevanta!, ma faci sa rad. Este vorba de aplicatii cumparate, parca asa scrie in topic nu? Ce sa faca vanzare daca majoritatea sunt free, aveam pretenti de la tine, dar te inteleg nu trebuie sa cada bine Androidul. URA pentru Apple, se cer aplauze… penibil

  13. Penibil esti tu cand nu vrei sa intelegi ca aia nu fac bani. Sa le puna pe bani sau sa ramana cu nimic. Asta e pe scurt, nu e problema mea ca ei le ofera gratuit intr-un sistem in care utilizatorii nu platesc aplicatii pentru ca probabil nu ai bani. Trezeste-te la realitate inainte sa te manance robotul verde.

  14. Spre deosebire de tine nu ma mancat robotul verde cum te-a pe tine marul. Eu le utilizez pe amandoua si androidul si iphone fara stresuri prea mari nu vine sfarsitul lumi cum vine la tine. Nu cred ca toate comapaniile isi fac un mod de viata din a stoarce bani de la utilizatori, precum face apple. Bravo lor sa o faca dar sa vi sa spui ca sunt niste prosti ca nu cer bani pe aplicatii asta e diferenta intre apple si restul granzilor, ei nu put bani inainte chiar si de client. La apple pe primul plan sunt bani restul la ce o veni, se pare ca tu trebuie sa te trezesti la realitate…. si tu consideri ca eu sunt penibil?