Android Market genereaza doar 7% din veniturile App Store-ului

33

  Este arhicunoscut faptul ca App Store-ul companiei Apple este o mina de aur pentru dezvoltatori si ca Android Market-ul este inca foarte departe de a fi numit profitabil. Posesorii de terminale Android nu cumpara aplicatii si astfel se explica de ce Android Market-ui a generat incasari de aproape 15 ori mai mici decat App Store-ul. Practic Android Market a generat pentru dezvoltatorii sai doar 7% din incasarile generate de App Store pentru proprii dezvoltatori si vorbim despre o diferenta colosala in favoarea companiei Apple. In cifre, Android Market a generat 330 de milioane de dolari App Store in jur de 4.9 miliarde de dolari pentru dezvoltatori.

According to Piper Jaffray, Android has generated just 7% of the revenue the iOS App Store has generated for developers. Android has generated $330 million for developers compared to $4.9 billion from Apple’s App Store.

  Desi cota de piata a Android OS este in continua crestere, in ceea ce priveste banii generati de platforma lucrurile nu sunt chiar atat de grozave. Dezvoltatorii castiga bani din reclamele implementate in propriile aplicatii insa nu pot spera ca o aplicatie lansata in Market sa le aduca indeajuns de multi bani doar din vanzari. Avand in vedere aceasta diferenta majora intre cele doua magazine, este putin probabil ca dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS sa schimbe platforma sau sa acorde prioritate dezvoltarii aplicatiilor pentru Android in defavoarea celor pentru iOS.