Apple ar putea implementa placi grafice Nvidia in viitoarele Mac-uri

   Desi Apple are implementate in aproape toate Mac-urile sale placi grafice AMD pe langa cele integrate ale companiei Intel, viitoarea generatie de Mac-uri ne-ar putea aduce placile video ale celor de la Nvidia. Se pare ca Apple a reusit sa ajunga la un acord cu Nvidia pentru implementarea placilor grafice ale companiei in viitoarele Mac-uri carevor fi lansate in anul 2012. Apple ar fi aparent multumita cu placile grafice integrate ale celor de la Intel si pentru Mac-urile care au o a doua placa grafica dedicata ar prefera sa implementeze solutiile celor de la Nvidia in locul solutiilor oferite de AMD.

Yes, your read that right, Nvidia has won the next round of Macs, likely starting with the Ivy Bridge models next spring. About three years after the decision to boot Nvidia out of the company was made, and two years after the first ATI/AMD Macs in recent memory hit the shelves, you will see Nvidia macs reappearing. I guess ‘never’ at Apple means single digit years.

   Pana acum performantele grafice ale Mac-urilor nu au fost un obiect de discutie pentru utilizatori si aici Apple trebuie sa multumeasca dezvoltatorilor de jocuri care nu au lansat titluri importante pe platforma OS X. Daca jocuri importante ar fi fost disponibile pentru Mac atunci cred ca mult mai multi utilizatori ar fi cerut placi grafice mai bune. Aplicatii care folosesc placa grafica pentru procesare exista deja insa produsele celor de al AMD se descurca mai mult decat bine in momentul de fata. Deocamdata aceasta tranzitie este prezentata doar cu titlul de zvon insa ar putea fi foarte adevarata.

6 COMENTARII

  1. Interesant, mai bune.

    @Other people- Stie careva raspunsul la intrebarea lui “Victor” as dori sa achizitionez si eu si daca apare ceva mai bun as vrea sa astept dar cat …??
    Va multumesc si sper sa dea careva un reply, multumesc anticipat.

  2. Placile grafice dedicate de la nvidia au mai fost introduse in MacBook Pro-uri. Chiar am avut acum cativa ani unul. Avea procesor intel core2duo de 2.4.

  3. Articol scris aiurea … nu toate Mac-urile au plăci grafice AMD pe lângă Intel: MacBook Air n-are. Scoaterea nVidia a fost din cauza Intel, cu care se judeca producătorul de plăci grafice atunci, iar schimbarea zvonită acum evident că n-are legătură cu mulțumirea lui Apple de plăcile AMD … iar speculația aiuristică cu jocurile care ar fi neperformante (?!) pe Mac și ca atare o cauză pentru alegerea plăcilor grafice ce vor fi implementate pe Mac-uri chiar este de neînțeles – Mac-urile sunt folosite pentru task-uri grafice serioase, nimeni n-a mai pus la îndoială calitatea specificațiilor grafice la Mac-uri!