Prima Pagina Apple Ce viteza are procesorul din iPhone 4S?

Ce viteza are procesorul din iPhone 4S?

    iPhone 4S este de mai bine de o luna pe piata insa multa lume habar nu are ce anume se ascunde in interiorul noului dispozitiv conceput de Apple. Cam toata lumea stie ca iPhone 4S are procesorul din iPad 2 si ca dispozitivul functioneaza cu un procesor de 1GHz insa realitatea este putin diferita. Apple a implementat intr-adevar acelasi chip A5 in iPhone 4S insa procesorul dispozitivului pare sa aiba o frecventa de doar 800 MHz si informatia vine in urma unor benchmark-uri facute terminalului, benchmark-uri ale caror rezultate dau de inteles ca iPhone 4S este mai lent decat iPad 2 deci are si un procesor mai slab.

   Daca ar fi avut acelasi procesor, dispozitivele ar fi trebuit sa aiba rezultate identice in teste, poate chiar mai bune pentru iPhone 4S avand in vedere ca are o rezolutie mai mica pentru ecran. In realitate iPhone 4S este mai incet si totul s-ar putea datora unui procesor cu 200 MHz mai incet. Ratiunea subtactarii frecventei procesorului are la baza autonomia bateriei care ar fi fost sever afectata. Practic iPhone 4S, ca si iPhone 4 de altfel, are o frecventa a procesorului de 800 MHz, insa iPhone 4S are un procesor dual-core si este cu de pana la 2 ori mai rapid decat iPhone 4, lucru evidentiat in imaginea de mai sus.

    Foarte multe magazine online din Romania si din strainatate spun ca iPhone 4S are un procesor de 1 GHz, insa realitatea este alta. Apple nu a dezvaluit viteza procesorului noului dispozitiv, cum nici in cazul iPhone 4 nu a facut referiri la viteza, deci e clar ca au ceva de ascuns. Cand au lansat iPad/iPad 2 au laudat procesoarele de 1 GHz insa la iPhone nu spun nimic despre ele pentru ca sunt subtactate. Chiar si la aceasta frecventa, iPhone 4S se descurca extrem de bine in fata unor termiale Android cu procesoare, teoretic, cu 50% mai rapide.

    Daca pe viitor va mai intreaba cineva ce procesor are iPhone 4S, un dual-core de 800 MHz este raspunsul corect.