iPad 3 ar putea transforma Apple in cel mai mare producator de PC-uri

   Desi ne mai despart cateva luni pana la lansarea iPad 3, unii analisti incearca sa prezica deja viitorul companiei Apple si sustin ca viitoarea tableta ar putea transforma Apple in cel mai mare producator de PC-uri de pe planeta. De mai bine de un an de zile exista o mare controversa in legatura cu tabletele deoarece unii analisti le considera a fi PC-uri si altii nu. Eu unul nu pot sa consider un terminal mobil cu un sistem de operare special facut pentru terminale mobile drept un calculator personal deoarece pur si simplu nu este capabil sa faca la fel de multe lucruri.

Canalys today announced that it expects Apple to overtake HP to become the leading global PC vendor before the second half of 2012. Pads, and particularly the iPad, have radically changed the dynamics of the PC industry over the last year, already propelling Apple into second place in the worldwide PC market in Q3 2011. Canalys estimates full-year 2011 global PC shipments to reach 415 million, up 15% year-on-year, thanks predominantly to increasing pad sales.

    Mergand pe aceasta idee, cred ca Apple nu va deveni cel mai mare producator de PC-uri pana la jumatatea anului 2012, asa cum sustin cel de la Canalys. Indiferent cate zeci de milioane de tablete va vinde Apple, eu unul nu as putea numi compania drept cel mai mare producator de PC-uri pentru ca din punctul meu de vedere un sistem de operare pentru terminale mobile este limitat nu doar prin software ci si prin hardware. Pe un PC poti face mult mai multe lucruri decat pe un terminal mobil si un PC iti da posibilitatea de a modifica orice aspect fara nici cea mai mica problema.

    In concluzie, Apple – cel mai mare producator de PC-uri? Mai bine spus cel mai mare producator de tablete. Steve Jobs prezenta iOS 5 drept un sistem de operare care ne va duce in era post PC insa se pare ca unii analisti nu doresc sa ajunga acolo deocamdata. Din pacate lumea este condusa de analisti precum cei de la Canalys si indiferent cum mi-as exprima eu opinia, tot ei vor avea dreptate.