Protocolul de securitate al Siri a fost spart, asistentul poate functiona pe orice dispozitiv

  La doar o luna de la lansarea iPhone 4S si a asistentului personal Siri, iata ca avem in sfarsit o dovada a faptului ca Siri poate functiona pe orice dispozitiv, nu doar pe iDevice-uri. Cei de la Applidium au reusit sa sparga protocolul de securitate al Siri si au reusit sa afle tot ce se intampla atunci cand noi comunicam cu asistentul. Ei au descoperit ca Siri trimite si primeste foarte multe informatii de la Apple si ca asistentul se identifica la Apple ca un iPhone 4S iar clonarea datelor de indentificare permite rularea Siri de oriunde, oricand. Mai mult decat atat, Siri poate fi implementat fara probleme si in aplicatii pentru iOS sau chiar Android, deci in curand s-ar putea sa vedem aplicatii din Cydia care vor functiona cu Siri. Applidium a reusit sa ruleze comenzi prin Siri instalat pe un alt dispozitiv decat iPhone 4S si a obtinut raspunsuri de la serverele Apple deci intregul proces functioneaza fara probleme.

Today, we managed to crack open Siri’s protocol. As a result, we are able to use Siri’s recognition engine from any device. Yes, that means anyone could now write an Android app that uses the real Siri! Or use Siri on an iPad! And we’re goign to share this know-how with you.

  Partea interesanta este ca AppLidium sustine ca orice iPhone/iPad/iPod Touch/Mac/terminal Android sau alt dispozitiv poate fi utilizat cu Siri, problema este ca asistentul trebuie portat pe dispozitivele respective. Cei de la Applidium ofera deja tuturor fisierele cu ajutorul carora vor putea utiliza Siri de pe orice dispozitiv insa procesul este complex si nu este la indemana oricui. Practic de indata ce o solutie de jailbreak pentru iPhone 4S va fi lansata s-ar putea sa vedem destule tweak-uri sau aplicatii care vor folosi asistentul celor de la Apple pentru a imbunatati experienta de utilizare a terminalelor noastre.