Apple echipeaza fabricile companiei Sharp pentru a produce Retina Display pentru iPad 3 si iPhone 5

    Direct din degetele prezicatorilor analistilor americani avem informatii care indica faptul ca Apple ar fi investit 1 miliard de dolari in echipamente cu ajutorul carora Sharp ar construi Retina Display-uri pentru iPad 3 si viitoarele ecrane ale iPhone 5. Vorbim despre o investitie enorma pe care Apple o face la fabricile partenerilor sai in ideea de a isi asigura un flux constant de ecrane pentru o tableta iPad cu Retina Display ce se va vinde extrem de bine. Se pare ca Apple a reusit sa obtina un ecran cu 330 de pixeli per inch pentru iPad 3, totul folosind noi tehnologii pentru fabricarea ecranelor. Acest nou mode de ecran nu va folosi tehnologia IPS ci IGZO, deci vorbim despre o schimbare importanta pentru Apple, asta daca ea va avea intr-adevar loc.

Also, we believe that Apple and Sharp together have a modified IGZO (indium, gallium, zinc) technology to achieve 330 dpi, which is sufficient for an HD display while not using IPS nor having to include dual-bar LED backlighting. In our view, this should lead to several design advantages, namely the device can be thinner, battery life should be longer, and the overall experience for users should be meaningfully improved.

    Pe langa iPad 3, se pare ca Sharp va construi ecrane si pentru terminalul iPhone 5 insa deocamdata nu se stie cum anume vor arata ecranele respective. Sharp este doar unul dintre producatorii viitoarelor ecrane pentru iPad 3 deoarece Samsung si LGD au fost nominalizati in randul castigatorilor de contracte cu una dintre cele mai mari companii din lume. Desigur ca si de aceasta data globul de cristal sursele analistilor americani nu pot oferi informatii exacte cu privire la contractele companiei Apple deci totul ar putea fi doar praf in ochii consumatorilor care asteapta ca Apple sa lanseze ceva cu adevarat “magic” in primavara.