Apple renunta la abonamentele pentru jocuri din App Store

    Ieri va spuneam ca Apple a decis sa ofere producatorului Big Fish Games posibilitatea de a vinde abonamente pentru jocuri in App Store. Ideea era simpla si implica posibilitatea utilizatorilor de a cumpara un abonament lunar pentru o aplicatie si de a juca o serie de jocuri prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi. Onlive face asta de ceva timp si pentru ei totul a avut succes insa pentru cei de la Big Fish Games lucrurile nu au mers chiar atat de bine deoarece Apple a decis in cursul noptii trecute sa renunte la intreg proiectul.

Apple Inc. (AAPL) removed Big Fish Games Inc.’s subscription service from its App Store, reversing a move that would have given iPad users access to dozens of video games for a monthly fee.

“We were notified that the app was removed,” said Paul Thelen, founder of Big Fish, a game publisher in Seattle. The app had been available since Nov. 18, he said. “We’re trying to follow up with Apple to try to figure out what happened.”

Thelen said he was surprised by the move because Big Fish had worked with Apple for several weeks to ensure that it met the requirements for recurring monthly charges made through the App Store, a method most commonly used by magazines and newspaper publishers.

    Interesant este ca desi Apple a aprobat initial aplicatia si a lucrat cateva saptamani de zile pentru lansarea ei, in final a decis sa o retraga din App Store fara a oferi vreo explicatie dezvoltatorilor. Nimeni nu stie adevaratul motiv pentru care a Apple a aruncat pe apa sambetei atata munca facuta de dezvoltatori insa vom afla cu siguranta mai multe in zilele urmatoare. Cred ca proiectul ar fi atras destul de multi utilizatori daca marile companii producatoare de jocuri s-ar fi implicat in el dar numai pentru Big Fish Games nu ar fi platit prea multi utilizatori abonamentul lunar.

    Eu unul as fi platit un abonament lunar de cativa dolari pentru a juca jocuri din portofoliul Gameloft sau EA Games, dar probabil totul va deveni istorie acum.