Ce aplicatii cumperi cel mai des din App Store: jocuri sau aplicatii normale?

    Pentru un dezvoltator de aplicatii este destul de greu de ales calea pe care o va urma in procesul de dezvoltare a unei aplicatii in App Store. Atat jocurile cat si aplicatiile normale se vand bine insa in fiecare tara balanta inclina in fata uneia dintre cele doua categorii de aplicatii. Nu stiu care este situatia in Romania, stiu ca la nivel global jocurile intrec aplicatiile normale si in cazul meu situatia nu este cu mult diferita deoarece in general cumpar ceva mai multe jocuri decat aplicatii normale. Pe de o parte pentru mine este logica decizia avand in vedere ca eu sunt gamer si imi sta in fire sa cumpar un asemenea gen de aplicatii insa ce se intampla la mine nu se aplica la nivel global.

    Exista persoane pentru care jocurile nu reprezinta o prioritate insa aplicatiile normale sunt adevaratul motiv pentru care si-au cumparat un smartphone asa ca va intreb pe voi: ce anume cumparati mai des din App Store: jocuri sau aplicatii normale?

16 COMENTARII

  1. Si in Romania jocurile intrec aplicatiile normale! ( parerea mea ), deci eu descarc mai multe jocuri sau din ” Entertainment ” decat aplicatii normale, aplicatii normale am scos o data pentru nevoile mele ( dictionar, memory doctor, LED flashlight, Weather HD,…. aplicatii de care am nevoie, dar nu descarc aplicatiile noi ca apar ) dar jocurile cum apar le descarc, ( care merita )

  2. Depinde de nevoi, depinde de idevice, pentru iPad pot spune ca sunt jocuri si partea de entertainment , preferabil cele universale(poate vreau sa le am si pe tel), pe iPhone sunt undeva la jumate jumate mai ales ca il folosesc si la job: email, vpn, aplicatii de la job, meteo, rss reedear, navigatie, si entertainment (reviste, bloguri, etc.) muzica si jocuri.
    Eu unul am aproximativ 500 de aplicatii in purchased, din pacate am ajuns sa foloses maxim 150 pe ambele device-uri, dar pot spune ca dintre acestea cele mai multe sunt aplicatii: 60% apps 40% games.Am mers pe ideea: There’s an app for everything 🙂 so why not have it :p

  3. In cazul meu pot spune ca proportia e cam de 40%-60% in raportul jocuri-aplicatii.
    Nu pot spune ca sunt in gamer, iar iPhone-ul l-am achizitionat din alte motive decat gaming, dar totusi mai achizitionez cate un joc care pare mai interesant pentru a pierde timpul uneori.
    si eu sunt curios care este raportul jocuri – aplicatii in Romania.

    O zi excelenta in continuare!

  4. Cand aveam doar iphone,proportia era 80% aplicatii,20% jocuri,de cand am si ipad,am crescut la 40,chiar 45% pentru jocuri,cei 16 gb de pe tableta fiind ocupati,mai am 400 de mb liberi,iar jocurile ocupa 90% si vreau sa spun ca descarc cel putin o aplicatie zilnic de pe idevice,daca mai vreau sa o si instalez pe ipad,trebuie sa ma gandesc bine ce sterg.de pe telefon am sters toate jocurile si am doar aplicatii instalate,dar chiar si asa,mai am liberi doar 2 Gb din 16.

  5. Navigatie (iGo Primo), evidenta conturi, cheltuieli (HomeBudget), TuneIn Radio, iMovie. Restul, jocuri ;)) FIFA 12, angry birds, Where’s my water? etc 🙂

  6. 90% aplicatii si cea mai recent cumparata este Alerta cutremur Vrancea, care este o MARE TEAPA!
    Cad o lasi in bara se deconecteaza de la server, iar consumul de memorie si baterie este enorm!