Angajatii Apple pot localiza clientii in magazine folosind aplicatii speciale

    Magazinele Apple sunt unele dintre cele mai moderne din lume si compania incearca sa imbunatateasca in mod constant experienta propriilor clienti. In aceasta idee cei de la Apple si-au dotat angajatii cu aplicatii speciale care sunt capabile sa ii atentioneze cand un client a intrat in magazin dar sa il si gaseasca pe o harta a magazinului. Vorbim despre clienti care si-au programat ridicarea unui produs din magazin folosind aplicatia Apple Store, aplicatie care trebuie sa fie instalata in terminalul lor atunci cand intra in magazinul companiei.

A store employee, Diego Aguirre, demonstrated an internal application running on iPod Touches that, for the last few weeks, has had the ability to show the in-store location of a shopper who has come to pick up a purchase. An iPhone owner can use the free Apple Store app to shop before entering the store. When she arrives, the app’s location feature alerts store workers on their iPhones, and they can find her and bring over her purchases. Sixteen customers used the app’s location feature to claim gear at the Palo Alto store on Friday, Mr. Aguirre said.

Apple retail employees have already been able to locate customers who request assistance in the store, using a system similar to the button you press on an airplane to get help from a flight attendant. IPads are mounted next to products in the store showing information and purchase options. Customers can tap a button on one of these iPads to request employee assistance, and a message appears saying a representative is on the way.

   Ideea este extrem de interesanta si nu numai ca usureaza munca angajatilor companiei dar imbunatateste si experienta clientului si in plus expediaza procesul de achizitie a unui produs. Un sistem similar era utilizat pana recent pentru cei care veneau cu probleme tehnice la Apple insa acum si clientii il pot utiliza. Nu stiu cate companii din lume au asemenea sisteme in propriile magazine dar cred ca ideea este extrem de buna si sper ca in viitor altii sa o implementeze in propriile lanturi de magazine.

10 COMENTARII

  1. Angajatii Apple Store la care poti face plata unui produs luat de pe raft au asa ceva la ei :

    http://otakugadgets.com/wp-content/uploads/2009/11/apple-ipod-touch-retail-edition-0.jpg

    E un iPod touch , intr-o carcasa . Acea carcasa e scanner de cod de bare , iar pe spatele ipod-ului e un POS pe care iti tastezi codul de la cardul bancar , cardul bancar intra intr-o fantã a carcasei , iar in aplicatia de pe ipod touch ti se scrie numele , pentru factura dupa care se da print .

    Bonul de casa apare intr-o fantã/nisã a mesei , de unde ei il recupereaza si ti-l inmaneaza .
    http://cache.wists.com/thumbnails/1/1c/11c99bb26064fc09d2dac8bfbdee7519-orig

    Apple Store cred ca e singurul magazin care nu are case de marcat si ghisee de plata ca in orice magazin , totul se face in “plug and play” : iei un produs de pe raft , ii faci un semn unui angajat , vine la tine , scaneaza articolul , completeaza numele tau , si daca nu mai cumperi nimic altceva , in drum spre iesire , trece pe langa mesele acelea care au printere dedesupt , iti da bonul/factura si la revedere . Totul e foarte rapid , la 100-200 de oameni cat sunt mereu in magazin , daca cumperi ceva , nu dureaza mai mult de 2 minute pana iesi afara cu marfa cumparata si cu bonul in buzunar .

    Totul e gandit foarte bine pentru un flux cat mai mare de cumparatori .

  2. Anut trecut am fost in Apple Store (NY, pe Fifth Avenue) si intr-adevar e mare lucru ca in marea aceea de oameni sa platesti produsul dorit in 3 minute.
    Factura a fost trimisa direct in casuta de email…

    Atmosfera dintr-un Apple Store este intr-adevar unica iar “nebunia” de pe Fifth Avenue, la capat de Central Park este unica !

  3. E un lucru “alb”… Dar daca ar fi putin extins astfel incat sa fie “negru”… gen.. n-ai platit factura?, “n-ai platit rata?”, “esti in pat cu fica-mea?”, “inca dormi la 9 desi la 10 ai cursuri?”.. bine… venim noi la tine :)) (finantele, bancile, executorii,recuperatorii,mama, tata, dirigintele )E cu doua taisuri…