Apple inregistreaza vanzari record cu ocazia Black Friday

    Vineri a fost o zi extrem de aglomerata pentru comerciantii din intreaga lume, utilizatorii luand cu asalt atat site-urile cat si magazinele fizice pentru a cumpara diverse produse disponibile la oferta. Pentru Apple ziua pare sa fi fost cea mai profitabila din istoria companiei conform unui document intern obtinut de catre cei de la 9to5Mac de la un angajat al Apple. Conducerea prevazuse initial o crestere cu de pana la 4 ori a vanzarilor insa in realitate cresterea a fost mult mai mare iar 25 noiembrie 2011 s-a transformat in ziua in care Apple a vandut cele mai multe produse in propriile magazine.

Apple Retail was forecast and broke Retail sales records all over the country today, this is from [redacted] today, the forecast today is more than 4 times what we normally do. We broke the forecast by 7pm.

    Desigur ca oficial de la Apple s-ar putea sa auzim ceva in dupa-amiaza acestei zile sau abia in luna ianuarie cand vor fi anuntare rezultatele financiare pentru Q4 2011(Q1 2012 pentru Apple). Reducerile nu au fost foarte mari, vorbim despre 10% in medie pentru fiecare produs insa chiar si asa se pare ca magazinele au inregistrat vanzari de peste 4 ori mai mari decat intr-o zi obisnuita. Apple organizeaza acest gen de reduceri doar o singura data pe an cu ocazia Black Friday si este de inteles graba americanilor de a cumpara un produs al companiei. Dintre toate Mac-urile companiei se pare ca Air-ul a fost favoritul consumatorilor insa nici tableta iPad nu e mai prejos iar multe magazine Best Buy din SUA au ramas rapid fara tablete in stoc vineri.