Black Friday – vanzari record pentru Apple in probabil cea mai aglomerata zi din an

   Dimineata v-am spus ca vinerea trecuta a fost probabil cea mai profitabila din istoria companiei Apple, magazinele sale inregistrand vanzari de peste 4 ori mai mari decat intr-o zi obisnuita. Acum avem informatii de la analistii americani care sustin ca Apple a vandut in jur de 10 Mac-uri si 15 tablete iPad in fiecare ora in care magazinele sale au fost deschise. Mai mult decat atat se pare ca terminalele iPhone 4S au fost vandute atat de repede incat 75% dintre magazinele Apple au ramas complet fara stoc inainte ca ziua sa se incheie dar mai bine de jumatate au reusit sa aduca terminale in stoc pentru ziua urmatoare.

  • In eight hours, he (or his team) watched iPads and Macs walk out the door at the rate of 14.8 and 10.1 per hour, respectively.
  • The 68% increase in iPad sales from 2010 he observed is lower than the 84% annual growth he’s predicting for the quarter. He expects iPad sales overseas to make up the difference.
  • The 23% increase in Mac sales he observed is in line both with the 25% he’s predicting for the quarter and with the 19% increase NPD reported for the first month of the quarter.

   Apple a avut parte de vanzari foarte bune cu ocazia Black Friday si ele au cuprins intreaga gama de produse dispoinibile in magazine. Desigur ca toate cifrele de mai sus se raporteaza la magazinele din SUA si sunt proiectate pentru intreaga retea de distributie a Apple. In ceea ce priveste magazinul online se vehiculeaza ca Apple ar fi vandut cate 89 de tablete iPad 2 pe minut la nivel global, o cifra cu adevarat mare insa deocamdata disponibila doar cu titlul de zvon. Insumand toate informatiile, Apple a facut extrem de multi bani vinerea trecuta si asta va conta cand vor fi prezentate rezultatele financiare pentru Q4 2011(Q1 2012 pentru Apple) in ianuarie.