iOS 5.1 si solutia de untethered jailbreak

   Dupa o duminica in care v-am prezentat vesti dezamagitoare cu privire la solutia de untethered jailbreak pentru iOS 5, am acum pentru voi inca o veste la fel de proasta. iOS 5.1 a fost lansat in cursul serii trecute si din pacate noua solutie de untethered jailbreak nu va fi publicata pana cand Apple va lansa iOS 5.1 oficial in iTunes. Data de expirare a iOS 5.1 beta 1 este 14 ianuarie 2012 deci Apple se gandeste sa testeze cat se poate de bine noul iOS 5.1 asa ca ar fi bine sa va pregatiti pentru o asteptare destul de lunga a noii solutii de untethered jailbreak.

   As vrea sa cred ca Apple va lansa iOS 5.1 inaintea finalului anului 2011 insa problemele importante pe care iDevice-urile le au cu iOS 5 imi dau de inteles ca iOS 5.1 trebuie sa fie perfect si pentru asta este nevoie de multa testare. Este posibil ca iOS 5.1 sa apara abia prin ianuarie in iTunes si daca va fi asa atunci solutia de untethered jailbreak ar trebui sa fie lansata la scurt timp dupa aceea dar nu inainte. Ratiunea amanarii lansarii este logica si presupune pastrarea untether exploit-ului secret deoarece o lansare acum ar duce la o blocare a sa cateva saptamani mai tarziu si dupa aceea vom avea de asteptat alte cateva luni dupa o noua solutie de untethered jailbreak.

   In concluzie, nu vom avea untethered jailbreak pana la lansarea iOS 5.1, deci probabil avem in fata alte cateva saptamani de asteptare.