iCloud si utilitatea sa in iOS 5

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=My5Hx4IRzjg[/youtube]

   iCloud este un sistem online de backup si transfer al datelor pe care Apple l-a dezvoltat in ideea de a oferi posesorilor de iDevice-uri posibilitatea de a isi folosi terminalul fara a il mai conecta vreodata la un calculator. Folosind iCloud putem salva aproape tot ce exista in iDevice-ul nostru pe serverele Apple, putem salva poze intr-un sistem numit PhotoStream, putem instala aplicatii, muzica sau filme cumparate anterior din iTunes plus multe altele. Apple a conceput iCloud intr-un mod foarte inteligent si eu unul il folosesc de aproape jumatate de an de zile insa nu complet.

  Eu folosesc iCloud doar in cazul in care este nevoie sa descarc o aplicatie anterior cumparata si doar in cazul in care fac un restore si este nevoie sa repun un backup. Nu folosesc functia PhotoStream pentru ca al meu Apple ID este sincronizat doar pe un iPhone si e mai usor sa copiez pozele din terminal in calculator decat sa astept sa isi faca PhotoStream-ul update. Nu salvez documente online, nu folosesc serviciul de email si nici nu ma prea intereseaza daca notitele din calendar sunt sau nu sincronizate cu serverele Apple. Per complet consider iCloud foarte util insa nu in totalitate si desigur ca exista lucruri care pot fi imbunatatite la el.

  Unii folosesc iCloud la adevarata sa “putere”, altii nici macar nu si-au facut un cont pentru noul sistem al celor de la Apple si acum te intreb pe tine, cititorule:   Tu cum folosesti noul iCloud?

29 COMENTARII

  1. Il foloseam pt contacte, mail, bookmarks, calendar dar imi consuma ceva din baterie pe 4S, asa ca il folosesc doar pt Find my iPhone

  2. Backup… si photo stream desi nu atat de mult. Cel mai mare avantaj mi se pare backup’ul agendei si asta pentru ca la ultimul update am uitat sa fac backup pe PC si am ramas cu agenda goala … Mai este si avatajul ca poti acesa numerele din agenda de la un pc conectat la internet ( daca ramai fara baterie, etc).

  3. Pt ca am 3 produse apple, e super, folosesc photostream, e bestial chiar daca dureaza mai mult sync-ul(pt video folosesc video stream), dar ma scuteste de conectare la comp, folosesc sync pt email, calendar, contacte, etc.Folosesc si partea de documente, mai ales pt prezentari.
    Eu unul sunt super multumit de iCloud, ar fi bine sa fie poate un pic mai rapid la transfer, dar pt moment e ok, plus mentionez ca am facut trecere de la mobile me la icloud si am primit 20 GB.
    Abia astept si sync pt muzica, sper sa poata fi folosit si la noi.

  4. Doar aplicatiile Agenda si Find My iPhone.Mi-e nu imi place functionalitatea de a share-ui aceleasi salvare pe iPad 2 si iPhone 4S.Mi se pare grozav functia asta,dar pana nu repara problema bateriei nu o folosesc.

  5. Backup la tot ce am eu in telefon ! Am lucruri importante ! De fapt toate informațiile le am pe Backup drive si in “cloud”:)

  6. Mie imi foloseste iCloud. Cand am trecut de pe un Galaxy S pe iPhone 4S am facut backup de pe iCloud la tot ce aveam pe iPod Touch-ul 4. Folosesc iCloud pentru contacte, calendar si sincronizarea aplicatiilor. Imi place faptul ca fac o poza si prin PhotoStream apare in cateva clipe pe sistemul meu Windows.

  7. Folosesc pentru agendă, notițe și documente, find my iphone și s-ar putea să încep să folosesc și photo-stream. E foarte util pentru agendă mai ales dacă ai mai multe iDevice-uri!

  8. Eu folosesc icloud la 50% din potentialul sau si pot spune k sunt foarte multumit de el… Folosesc photoStream la maxim pt k am 2 terminale un iPhone 4 si un iPad 2 si sunt foarte multumit de el…o singura observatie am de facut; atunci cand folosesti internet de pe reteaua 3g pozele nu se uploadeaza pe icloud; trebue sa folosesti wifi k pozele sa ti se uploadeze..!!
    Documentele, calendarele, notitele, setarile de alarma si reminders functioneaza ff bine cu icloud…! De multe ori am fost nevoit sa fac restore si cand am facut backup totul era la asa cum am lasat iar asta te salveaza de muuulte batai de cap..!
    Nu am cumparat filme sau muzik din itunes dar sunt convins k serviciul icloud se ridica la standardele asteptate si in cazul asta..
    Posibilitatea de a downloada aplicatiile deja cumparate si pe alte terminale mi se pare extraordinara iar faptul k ele se afla la indemana ta ori cand ai nevoie de ele este foarte util.. Nu e neaparat necesar sa le ai instalate pe terminal ci atunci cand ai nevoie de ele ele sunt la un clic disranta de tine..,!
    Intr-un cuvant un serviciu extraordinar..,!!

  9. Salut. Am facut backup la contacte in icould, apoi am umblat la sincronizare contacte in itunes(nu mai stiu exact ce am facut) si am contactele doar in icould. Cand intru in contacte imi arata ca le am in icould ci nu in telefon. Daca dau sincronizare contacte nu mi le mai copiaza in calculator. Cum fac sa imi copiez contactele din icould in calculator? (nu stiu cat de bine am explicat.. sper sa intelegeti) Astept raspuns

  10. @Edy cum vine asta “Nu am cumparat filme sau muzik din itunes”. Sa inteleg ca tu poti comanda filme in Romania din ITunes. Nu vreau sa fac misto. Vreau doar sa stiu daca nu cumva pierd eu ceva.

  11. Eu unul folosesc iCloud la capacitate maximă chiar dacă am doar un iPhone și un Mac. E foarte util mai ales în cazul documentelor.

  12. Doar prin simplu fapt ca avind doar un idevice , icloud nu e bun la nimic mi se pare o timpenie! treb sa-mi cumpar alte producte apple ca sa-l pot folosi!

  13. “Alexandru Tataru”: eu locuiesc in Londra si folosesc un ID Apple pe UK si am posibilitatea sa cumpar filme si muzica din itunes store..!!

  14. Folosec iCloud cam la “maxim” , chiar recent m-am folosit de el cand am achizitionat 4S pentru a face restore la toate datele si programele ce le aveam in iPhone 4. Cred ca e destul de ok serviciu, si spatiu destul de suficient pentru un backup de baza.

  15. daca nu exista iCloud.. eram cel mai suparat om de pe planeta.. oricum o saptamana cat timp am asteptat sa-mi dau seama ca singura solutie este update 5.0.1 si neverlock am folosit site-ul icloud pentru a stii ce numere de telefon am in agenda ;))
    multumesc si ca adaugare as putea spune ca nu exista modalitate de a copia contactele catre calculator din contul de icloud… 🙁 pff… aceasta fiind singura problema… deci multumesc

  16. Foarte util iCloud, il folosesc aproape la maxim, ce imi place cel mai mult este sincronizarea contactelor, iMac, iPad, iPhone 3g, pe oricare dintre acestea daca modific un contact se sincronizeaza toate.