iOS in continuare mai utilizat decat Android OS la nivel global

   Desi in diverse piete sistemul de operare al celor de la Google intrece iOS-ul in ceea ce priveste vanzarile, in ceea ce priveste utilizarea la nivel global iOS-ul inca se afla deasupra Android-ului. Doua studii separate sustin ca iOS-ul este mai utilizat decat Android OS la nivel global insa cotele de piata prezentate de fiecare difera enorm. Primul este facut de Statcounter care monitorizeaza 3 milioane de site-uri web de pe glob si care sustine ca Symbian-ul este cel mai utilizat sistem de operare de pe planeta. Pe locurile doi si trei se claseaza iOS si Android OS, cele doua sisteme de operare fiind despartite de doar cateva procente.

   Daca in studiul celor de la Statcounter iOS-ul are o cota de piata de 24.21% la invel global, in studiul celor de la Net Applications iOS-ul are o cota de piata de 54% in timp ce Android-ul are doar 17% din piata globala. Net Applications monitorizeaza doar 40.000 de site-uri web deci de aproape 100 de ori mai putine decat Statcounter si cred ca informatiile furnizate de ei sunt mult prea departe de realitate in momentul de fata, mai ales ca Symbian-ul este afisat cu o cota de piata de doar 5%.

    In concluzie, la nivel global iOS-ul pare sa fie mai utilizat decat Android OS insa diferenta este foarte mica si probabil nu se va pastra prea mult.