Apple va trebui sa dea explicatii in fata autoritatilor din Germania pentru utilizarea Carrier IQ

   Carrier IQ este un sistem de monitorizare a telefoanelor implementat in multe smartphone-uri de catre producatori si operatorii de telefonie mobila dornici sa afle cum ne utilizam noi dispozitivele. Problema cu acest sistem sta in faptul ca pe Android OS el logheaza inclusiv ceea ce tasteaza utilizatorii plus multe alte informatii. De cand a iesit la iveala faptul ca acest Carrier IQ ne logheaza aproape toate miscarile pe un telefon mobil, aproape toti producatorii de smartphone-uri s-au grabit sa anunte ca nu il vor mai utiliza si ca acum cauta metode de a il dezactiva.

   Apple a anuntat aseara ca nu mai foloseste Carrier IQ in toate produsele sale si ca va gasi o metoda de a il elimina de tot din iOS insa in comunicatul dat publicitatii s-a recunoscut faptul ca sistemul a fost si este implementat in iOS. In aceasta idee seful Autoritatii Statale pentru protectia datelor din Bavaria a cerut celor de la Apple sa explice modul in care a fost utilizat Carrier IQ in iOS. Deocamdata Apple este singurul producator de smartphone-uri care a fost luat la intrebari de autoritatile vreunor state si situatia este identica, cu cea in care se afla compania cand problema logarii locatiilor a iesit la iveala in luna aprilie a acestui an.

The Bavarian State Authority for Data Protection sent a letter to Apple today to request information about the software, Thomas Kranig, head of the office, said in an interview. Apple said yesterday that it will stop supporting Carrier IQ software. 

   Sincer sa fiu cred ca tot acest scandal se va termina la fel ca si cel privind logarea locatiilor, adica din sistemele de operare vor fi scoase metodele de monitorizare, mai tarziu vor fi introduse altele si utilizatorii nu vor avea ceva de castigat.

5 COMENTARII

  1. Sau asa credem noi ca aflam ce si cum. Btw wikileaks opera cui este? Niste binevoitori?

    Big brother is watching every move:)…. Deci ce rost are sa ne mai ascundem? :))

  2. A fost joi seara pe discovery un documentar despre cat de puternic suntem supravegheati si cat de greu putem scapa de asa ceva, in fapt niciodata .

    99% din autoturismele din SUA au un RFID in dreptul oglinzii retrovizoare, care este citit la orice intrare iesire de pe autostrazi, cauciucurile au RFID, GPS-ul incorporat, pasaportul, ID-cardul, permisul auto, iar tehnica avanseaza atit de repede si de bine incit poti fi suprevegheat si din satelit doar cu acest RFID.

    Odata intrat in sistem ( si asta inca de la nastere ) este imposibil sa-ti fie stearsa indentitatea.

    Apple, este prima companie din lume, si deocamdata singura care a conceput ca produsele sale sa nu aiba acumulatori detasabili. Credeti ca fara motiv ? ( singura modalitate de ati dezactiva de tot un telefon este sa-i scoti bateria desi tot mai exista ptr un timp energie in telefon )

  3. Buna la toata lumea . Este pe internet o aplicatie care transforma iphone intr-o masina de inregistrat zgomotele ambientale . pana aici totul e banal , doar ca aplicatia e capabila sa face acest lucru si cand telefonul este inchis . Instalarea se face clasic , apare iconul ei , se acceseaza programul si se programeaza adresa de email la care va transmite regulat informatiile inregistrate sub format mp3 . Se puteau alege raporturi globale sau repetitive , totul era transmis criptat catre server . Dupa aia programul era aparent sters din telefon , insa ramanea de fapt in telefon . itunes nici nu il vedea instalat . Pai daca asa ceva costa cca 250 de euro , ganditi-va ca cine are informatia , are si puterea . Cine e prost in ziua de azi sa renunte la informatii? Cine e prost sa renunte la putere ?