Apple va scoate din iOS 5 sistemul Carrier IQ

   V-am spus aseara si dimineata ca in multe sisteme de operare pentru terminale mobile exista un sistem numit Carrier IQ care logheaza extrem de multe date despre cum folosesc utilizatorii terminalele. In iOS acest sistem nu este in mod nativ activ insa chiar si atunci cand este nu logheaza prea multe date. Pentru a elimina orice fel de suspiciuni cu privire la securitatea informatiilor detinute de utilizatori in propriile iDevice-uri, Apple a publicat un comunicat de presa in care sustine ca va scoate din iOS 5 intregul sistemul Carrier IQ.

We stopped supporting Carrier IQ with iOS 5 in most of our products and will remove it completely in a future software update. With any diagnostic data sent to Apple, customers must actively opt-in to share this information, and if they do, the data is sent in an anonymous and encrypted form and does not include any personal information. We never recorded keystrokes, messages or any other personal information for diagnostic data and have no plans to ever do so.

   Si cam atat. Pana in iOS 5 Apple lua tot felul de informatii despre felul in care utilizam terminalele dar acum ca totul a iesit la iveala se va renunta la el. Stau si ma intreb cate alte astfel de sisteme exista in smartphone-urile disponibile pe glob si ce fel de informatii mai trimit ele catre terte companii.