Sharp lanseaza noi senzori pentru camere de 12 megapixeli pentru smartphone-uri

   Compania Sharp, unul dintre viitorii colaboratori ai Apple, a prezentat recent cel mai nou senzor pentru camere dedicate terminalelor mobile. Vorbim despre un senzor de 12 megapixeli care este mai mic decat cele implementate in actualele smartphone-uri deci s-ar putea sa il vedem disponibil in terminalele care vor fi lansate anul viitor. Noul senzor are stabilizator de imagine si filmeaza in format Full HD 1080p iar in ceea ce priveste dimensiunile vorbim despre 11mm pe toate laturile si doar 5.47mm grosime.

   Practic noul senzor produs de Sharp este mai mic decat cel din actualul iPhone 4S si in ideea de a face smartphone-urile mai subtiri cei de la Apple ar putea implementa o asemenea solutie daca se va dovedi a fi mai buna si mai ieftina decat cele disponibile deja pentru companie. Un iPhone 5 cu un senzor de 12 megapixeli care ar face stabilizare si pentru imagini si pentru filmare video ar fi excelent pentru un nou terminal iPhone, acum ramane de vazut daca Apple va considera oportuna implementarea sa.

5 COMENTARII

  1. Din pacate senzorul are aceeasi suprafata minuscula. Din producatorii de telefoane mobile, numai Nokia a reusit sa integreze un senzor mai mare in telefoanele sale, in N8.

  2. @Claudiu : Degeaba dacă nu e bun de nimic 🙂 ! Multă lume ( aici mă refer la fotografi profesioniști ) care au demonstrat faptul ca iPhone 4S are o camera performanta 🙂 !
    In realitate e vorba despre puntea aia care o faci între software si hardware sa fie “ușor de traversat ” !!

  3. N-am zis ca 4s nu are camera performanta. Dar e inutil sa ingramadesti si mai multi megapixeli pe acelasi senzor mic. Te bate fizica 😀 Dpdv strict al performantelor foto, N8 are cea mai buna camera.