Video: ASUS Transformer Prime vs iPad 2 – testul performantei in jocuri

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LQuHVRFphdo[/youtube]

  Acum doua zile v-am prezentat cateva benchmark-uri facute pentru ASUS Transfomer Prime si tableta iPad 2, benchmark-uri in care se demonstrau ca procesorul grafic din tableta celor de la ASUS nu e chiar atat de puternic precum cel din iPad 2. Pentru a demonstra ca ASUS Prime se descurca la fel de bine ca iPad 2 in jocuri cei de la SlashGear s-au gandit sa faca o comparatie intre Riptide GP si Shadowgun, doua jocuri optimizate pentru ambele tablete.

  In clipul de mai sus aveti jocul Riptide GP ruland pe ambele tablete si vedeti ca totul se misca fara nici un fel de lag desi elemente grafice exista din abundenta. Nvidia a lucrat cu dezvoltatorii Riptide pentru a optimiza cat se poate de bine jocul pentru platforma Tegra 3 si ceea ce vedem este o versiune demo indisponibila in Android Market dar cu mai multa grafica decat versiunea pentru iOS. Testul nu este chiar atat de corect pentru ca tableta celor de la ASUS ruleaza un joc in care exista elemente ceva mai complexe si ar fi fost util sa vedem daca iPad 2 se descurca la fel de bine in aceleasi conditii.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2dN5AitoYZA[/youtube]

  Al doilea test este facut folosind jocul Shadowgun si in afara incarcarii mai rapide a nivelului din joc nu exista vreo diferenta notabila intre cele doua tablete. Ambele au aceleasi elemente grafice, ambele ruleaza jocul extrem de fluent si asta este bine. Totusi diferentele dintre ASUS Transformer Prime si iPad 2 erau evidente la rezolutii mari si eu unul as vrea sa vad un test facut pe un monitor cu rezolutie 1080p. Daca acolo ambele tablete ruleaza jocurile la fel de bine atunci e clar ca Transfomer Prime este un contracandidat puternic pentru iPad 2.

  Va reamintesc faptul ca ASUS Transformer Prime este prima tableta Android cu procesor quad-core dezvoltat de Nvidia si cunoscut sun denumirea de Tegra 3.

20 COMENTARII

  1. Sunt foarte curios de tableta asta. Cica va fi disponibila din 18 Dec. Ce ma intereseaza mai mult e autonomia bateriei si ICS.

  2. Ca si in cazul placilor video pe desktop, producatorii hardware au luat-o inaintea dezvoltatorilor de jocuri. Cred ca abia peste un an vor putea sa faca jocuri care sa profite din plin de resursele puse la dispozitie.

  3. Dupa cum ziceam ieri, let’s wait and see ;).
    Intradevar asus a reusit sa faca un competitor pentru Ipad 2, dar sa vedem daca va tine piept si la Ipad 3 cand va aparea. Ce este clar insa clar, ca putem sa ne asteptam la performante si mai bune de la transformer cand apare ICS, si tot potentialul tegra 3 va fii pus la lucru. Se pare ca concurenta ajunge din urma Apple. Bravo lor

  4. Pai iar e diferenta de mai mult de jumate de an intre cele 2 … ca si in cazul iPhone 4 cu Galaxy S2 … iPad 2 s-a lansat la jumatatea lunii martie, si transformeru inca nici nu a iesit pe piatza 🙂

  5. @stan: Da, Nvidia a platit dezvoltatorii Riptide sa optimizeze jocul pentru Android. Versiunea aia e demo, nu e lansata inca, de aia are mai multa grafica decat versiunea pentru iOS care e mai veche.
    @Cosmin Razvan: Chiar si asa, nu exista diferente, sunt egale.

  6. Nu Zaone, cand se misca la fel de bine dar Tegra are mai multe de facut, eu nu cred ca e la fel de bine. Daca alergam impreuna la un maraton, si eu intre timp trebuie sa mai si beau vreo 3 beri la un bar 😀 dar la final ajungem in acelas timp, cine crezi ca e mai bun?

  7. Stai asa, Shadowgun e la fel pe ambele si pe ambele ruleaza la fel de bine. Crezi ca daca Riptide ar avea acele elemente grafice pe iPad 2 ar rula mai prost? iPad 2 are un chip grafic dual-core, Tegra 3 nu are asa ceva. La Riptide nu e corect testul, asta trebuie sa o recunosti.

  8. Asa este, dar ia infinity blade ii, vezi ce elemente grafice are, si vezi shadowgun pe tegra 3, si vei vedea ca este un pic mai complex shadowgun din acest punct de vedere, si sa ne intelegem, Infinity Blade II e cam ce poate duce tableta noastra. In schimb este clar ca este o diferenta de aproape n an intre cele doua tablete, si pana in prezent stacheta a fost permanent impusa de catre Apple, sa speram ca si pe viitor va fii la fel. Cat despre Windows 8, let’s wait and see, ca mai avem de asteptat.

  9. @Boros Geza: Stai asa putin. Infinity Blade II este peste Shadowgun sau egal. Si nu ai de unde sti ca atat duce iPad 2. Infinity Blade II e cel mai avansat dar asta nu inseamna ca procesorul grafic este limitat acolo si mai mult nu poate.

  10. @Zaone, am avut iPad 2, m-am plictisit de el in 2 saptamani si l-am vandut. Nu pot sa spun la fel de iPhone 4, pe care il voi folosi pana cand moare, si de MacBook Air-ul meu, pe care il ador si nu-mi voi lua degraba un alt notebook, insa de la tableta astept mai multa libertate. Rezolutia mica si formatul 4:3 al ecranului m-au lasat rece iar de jocuri, am depasit varsta. Prime ofera mai multe, este indiscutabil, este exact ce mi-as dori, are tot IPS, chiar mai bun, din caracteristici si reviewuri. Deci ramane la alegerea fiecaruia, nu poti spune ca o anumita tableta e cea mai buna doar in baza unor benchmark-uri, sa fim seriosi!

  11. Performante, neperformante dar cand va aparea win8 oficial pentru tablete atunci va avea un succes deplin. Pe acer w500 se misca excelent. Se poate inlocui mini-pciexpress cardul de 32gb cu 120gb… stie fullhd 1080p Profil HL5.1,…etc…
    Personal arunc ipadul la gunoi.