Apple actionata in judecata din cauza sistemului Carrier IQ

   Saptamana trecuta am aflat cu totii ca producatorii de telefoane mobile ne spioneaza aproape orice miscare facuta pe propriile smartphone-uri. Posesorii de terminale Android o duc cel mai rau deaorece acolo se monitorizeaza tot iar in iOS se pare ca doar anumite lucruri sunt monitorizate si ele nu afecteaza direct utilizatorii. Ei bine descoperirea unei probleme atat de importante nu putea sa ramana fara consecinte asa ca pe langa investigatiile pornite de anumite autoritati oficiale din SUA si Europa, acum 6 mari companii au fost actionate in judecata pentru utilizarea sistemului Carrier IQ.

Apple, HTC, Samsung, Motorola, AT&T, Sprint, T-Mobile and Carrier IQ Sued in Delaware Federal Court in Cell Phone Tracking Software Scandal

WILMINGTON, Del., Dec. 2, 2011 – The law firms of Sianni & Straite LLP of Wilmington, DE, Eichen Crutchlow Zaslow & McElroy LLP of Edison, NJ, and KeefeBartels L.L.C. of Red Bank, NJ, have today filed a class action complaint in Federal Court in Wilmington, Delaware related to the unprecedented breach of the digital privacy rights of 150 million cell phone users.  The complaint asserts that three cell phone providers (T-Mobile, Sprint and AT&T) and four manufacturers of cell phones (HTC, Motorola, Apple and Samsung) violated the Federal Wiretap Act, the Stored Electronic Communications Act, and the Federal Computer Fraud and Abuse Act.

   Apple, HTC, Samsung, Motorola, AT&T, Sprint, T-Mobile si compania Carrier IQ au fost date in judecata in SUA de catre un grup de case de avocatura care sustin ca peste 150 de milioane de telefoane mobile au fost afectate de sistemul de monitorizare Carrier IQ. Avocatii americani sustin ca legea a fost incalcata prin implementarea unui asemenea sistem in terminale mobile si cum americanii tin foarte mult la acest gen de lucruri, s-ar putea sa asistam la o intelegere care ar putea aduce cateva sute de milioane de dolari in buzunarele unora.

   Desigur ca in Europa lucrurile sunt destul de linistite deocamdata insa nu cred ca producatorii de smartphone-uri si Carrier IQ vor scapa chiar atat de usor.