Video: Conceptul unui gest care usurareaza efectuarea multitasking-ului in iOS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KXXy0g_mJdc[/youtube]

   Daca nu ati vazut inca destule concepte interesante pentru iOS, am astazi unul care incearca sa rezolve problema multitasking-ului de pe iDevice-urile noastre. Acest concept are in prim-plan modificarea modului in care este activat task switcher-ul din iOS si totul presupune utilizarea degetelor in locul butonului Home. In loc sa apasam de doua ori pe butonul Home pentru a activa task switcher-ul, in conceptul prezentat mai sus am folosi un simplu swipe de jos in sus pentru  a il deschide si totul s-ar efectua intr-un mod similar cu cel facut pentru deschiderea Notifications Center-ului.

   Desigur ca asemenea gesturi pot fi extrem de usor efectuate prin jailbreak insa multi nu se gandesc sa faca acest lucru pentru a isi personaliza terminalul dupa bunul plac. Ar putea fi implementat un asemenea gest in iOS de catre Apple? Probabil ca da, poate cand va fi lansat iOS 8.

13 COMENTARII

  1. ar fi foarte utila o chestie de genul dar ce sar intampla cand am face slide asa in timpul unei aplicatii deoarece iOS ne ofera posibilitatea de a deschide multitaskingul chiar si din aplicatii 🙂 ar fi cam enervant sa te joci si sa activezi de fiecare data cand faci acel slide multitaskingul… parerea mea este ca ar trebui efectuat cu 2 sau 3 degere.

    PS cred ca ar fi interesant si un fel de dashboard pe care sa il activezi doar in homescreen prin pinch to zoom dar iarasi s-ar suprapune cu alte functii

  2. Pe android daca iei aplicatia Espier ( iOS 5 style pentru android) are acest gest “oarecum” prin swipe de jos in sus.

  3. @ Razvan nu exista asa ceva in cydia insa poti incerca ceva alternativ numit MT gestures theme ti se va instala si o sa trebuiasca sa o pornesti din settings/ winterboard dupa care o pornesti din settings general 🙂 si vei putea folosi multitouch gestures precum navigarea intre aplicatii pornite in multitasking cu swipe 4 degete stanga dreapta ; dai in sus cu 4 degete ca sa iti arate meniul multitasking cat si revenirea la home screen cu un pinch de 5 degete 🙂 stiu ca e nasol dar a fost facut pt ipad multitouchul

  4. Alecz. Exista in cydia aplicatia Activator care iti permite combinatii nelimitate ( status bar: swipe left, right, down from left, down from right, double pitch, combinatii de taste volum, home button, lock button) inclusiv pt multitasking cu optiuni individuale pt lookscreen, homescreen, application. Deci o combinatie de “taste” de ex swipe left(status bar), poate deschide o aplicatie (la alegere) in lookscreen, face multitasking in homescreen sau deschide meniul de setari cand esti intr-o aplicatie. Posibiliratile sunt nelimitate.

  5. @pi5 scz foloseam activator pe ipod 2gMC si nu aveam gesturi si pt multitasking chiar daca il puneam eu cu ztoggle nu imi apareau optiuni noi. avand in vedere faptul ca nu am mai folosit activator de 2 luni cred ca sau mai facut updateuri de atunci 😀 asa ca am presupus ca nu exista gesturi pt asa ceva