Apple recunoaste in fata unei instante din SUA ca Samsung nu i-ar atrage clientii

   Saptamana trecuta v-am spus ca Apple nu a reusit sa obtina o hotarare de interzicere a vanzarii smartphone-urilor si tabletelor din seria Galaxy in SUA. Un judecator american a considerat ca produsele Samsung nu reprezinta un risc major pentru Apple si afirmatia sa are la baza o alta a avocatilor companiei. In timpul sedintelor de judecata unul dintre avocatii Apple a declarat ca Samsung nu va atrage clienti ai Apple cu propriile produse ci va atrage alti posesori de terminale Android.

According to the redacted portions, Apple’s own studies show that existing customers are unlikely to switch from iPhones to Samsung devices. Instead, the evidence suggests an increase in sales of Samsung smartphones is likely to come at the expense of other smartphones with Android operating systems, Koh wrote.

   Practic Apple a recunoscut ca nu se teme de unul dintre principalele motive pentru care Samsung ar trebui sa nu mai vanda produsele care incalca brevete de inventie. Facand aceasta afirmatie in fata unei instante si venind cu motivari care probabil nu au fost suficient de solide, cei de la Apple si-au redus semnificativ sansele de a castiga procesul impotriva companiei asiatice. Daca tot suntem in taramul cererilor hilare, cei de la Samsung si-au sustinut pozitia spunand ca Apple nu poate acoperi de una singura cererea de smartphone-uri de pe piata si produsele Samsung nu ar trebui interzise la vanzare.

   Acestea fiind spuse, s-au intamplat lucruri interesante in instanta unde s-a discutat acest proces si Apple a iesit pierzatoare.

8 COMENTARII

 1. nu prea cred ca se judeca doar for fun, tinand cont ca samsung a bugetat pentru anul viitor vreo 200 milioane de dolari pentru partea juridica, nu-i chiar putin 🙂

 2. Baieti, voi nu va-ti gandit niciodata ca jucareala asta cu procedsele ar fi o chestie de marketing? De ce sa plateasca cele doua companii miliarde de dolari pt publicitate cand asa toata lumea vorbeste de ei pe gratis si se mai gasesc si partizani care sa tina partea eroic. Uite cum faceti voi cu iPhonu 4S, care desi are de vreo 10 de ori mai multe buguri ca Galaxy S2 voi tot il vedeti drept cel mai bun. Mai spunea cineva pe aici, cel mai bun telefon e ala care iti foloseste tie! Stima (si eu sunt in gasca marului, asa ca sa nu dati prea tare :-))

 3. mihai_rt exista asa ceva 🙂 doar ca e o replica …

  si nu inteleg totusi apple ii dau in judecat pe samsung fiindca fura clienti de la celelalte terminale android )) lol asta e tare ..

 4. @aurel marius – Nu e vorba de fun, bani sau faima.e o chestie de principiu. Stee Jobs spunea ca va lupta din rasputeri si va cheltui toti banii Apple daca va fi nevoie, doar pentru a demonstra ca Android este un sistem copiat. La fel si cum smartphonurile. Sunt sigur ca nu pretinde nimeni ca au inventat roata, insa producatorii de telefoane ar putea avea totusi mai multa imaginatie. Avem si exemplul laptopului de la LG. Evident ca nu Putea sa aiba o alta forma decat cea pe care o stim cu totii. Insa, cand lucrezi putin cu mintea, poti fi si original. Ex: Sony Vaio sau Toshiba Qosmio. Doua laptopuri pe care le recunosti de la distanta, prin materialele folosite si culorile distincte. Din pacate, LG se confunda grav cu Macbook si aici e diferenta de viziune.

 5. in safrsit au ajuns la concluzia asta,,ma mir
  adevarul spus e ca probabil sun putini si (de aici de pe site) care ar trece la android
  zaone,,,parerea ta o stiu