BlackBerry Playbook jailbroken folosind Dingleberry, reprezinta o problema majora pentru RIM

   Termenul de jailbreak a fost facut popular multumita platformei iOS si acum hackerii care exploateaza alte sisteme de operare l-au imprumutat pentru propriile programe. Dingleberry este o solutie de jailbreak pentru tableta BlackBerry Playbook si practic este singura metoda de a face jailbreak celui mai sigur sistem de operare pentru terminale mobile de pe glob. Ma rog, “cel mai sigur” este impropriu spus de acum din moment ce el a fost jailbroken si utilizatorii pot obtine acces de administrator la el.

   RIM se mandrea cu un sistem de operare care nu poate fi exploatat de catre hackeri, acesta fiind poate cel mai important aspect avut in vedere de clientilor din mediul business. Desigur ca si guvernele unor tari importante de pe glob folosesc produse BlackBerry tocmai pentru ca ofera cea mai buna protectie impotriva hackerilor insa acele zile par sa fi apus. RIM  pare sa fi pierdut cel mai important atu al sau si acest lucru ar putea transforma RIM intr-o Nokia a zilelor noastre.

   Cine va avea de castigat de aici? Apple desigur pentru ca in ultima vreme tot mai multe companii au fost convinse sa adopte iDevice-uri iar agentiile guvernamentale par la fel de hotarate sa faca acest lucru, presedintele SUA avand desigur o tableta iPad.