WebOS devine open source, producatorii de terminale mobile abia asteapta sa il poata utiliza

   In aceasta seara compania HP a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca sistemul de operare WebOS va deveni open source deci va putea fi implementat in terminale mobile de catre orice producatori. Samsung, HTC, LG, Motorola si multi altii ar putea implementa WebOS in propriile terminale si sistemul de operare al celor de la HP s-ar putea dovedi a fi un concurent serios pentru iOS si Android OS. Produsele lansate de HP cu WebOS nu au avut parte de foarte multa popularitate insa daca sistemul de operare va fi imbunatatit si va fi implementat in terminale mai bune, exista sanse mari ca WebOS sa devina cu adevarat competitiv.

HP plans to continue to be active in the development and support of webOS. By combining the innovative webOS platform with the development power of the open source community, there is the opportunity to significantly improve applications and web services for the next generation of devices. webOS offers a number of benefits to the entire ecosystem of web applications. For developers, applications can be easily built using standard web technologies. In addition, its single integrated stack offers multiplatform portability. For device manufacturers, it provides a single web-centric platform to run across multiple devices. As a result, the end user benefits from a fast, immersive user experience.

   Eu unul cred ca anuntul celor de la HP este de foarte bun si va convinge multi producatori sa utilizeze WebOS in propriile terminale mobile intr-un mod similar cu cel privind implementarea Android OS. Desi HP anuntase ca nu va mai oferi support pentru WebOS, iata ca in final compania a decis sa nu omoare un sistem de operare promitator care ar putea genera vanzari bune pentru unii producatori de terminale mobile. Ar fi interesant de vazut ce pot pregati cei de la Samsung, HTC sau LG pentru fanii WebOS, asta desigur daca se vor gandi sa utilizeze sistemul de operare.