Cum folosesti un Magic Mouse cu Windows 7

    In luna septembrie am achizitionat un Mac Mini si impreuna cu el un Magic Mouse. Folosindu-l am realizat ca Apple a facut un produs foarte bun pentru Mac OS X, un produs care iti simplifica lucrul cu sistemul de operare insa un produs care este facut sa mearga pe Mac si punct. Microsoft a inclus in Windows 7 drivere pentru Magic Mouse insa nu este chiar atat de usor sa conectezi micutul dispozitiv al celor de la Apple la un PC sau laptop care ruleaza sistemul de operare Windows.

    Fie ca ai un dongle Bluetooth sau Bluetooth integrat, exista cateva mici smecherii pe care trebuie sa le faci pentru ca Mouse-ul tau sa functioneze pentru mai mult de 5 minute cu Windows. Trecem peste pasii de imperechere a Mouse-ului cu Windows si peste faptul ca driverele incluse il fac utilizabil, exceptie facand gesturile pe care Windows nu le recunoaste. Dupa ce ati imperecheat Magic Mouse-ul cu Windows OS trebuie sa faceti cateva miscari care va asigura ca el nu se va opri dupa 5 minute de utilizare.

1. Deschideti Device Manager facand click dreapta pe My Computer si alegand Propreties. In Device Manager cautati sectiunea Bluetooth si dispozitivul vostru Bluetooth. Faceti click dreapta pe el, alegeti Propreties si in tab-ul Power Management debifati optiunea: Allow the computer to turn off the device to save power si apsati Apply. Prin debifarea acestei optiuni va veti asigura ca Mouse-ul functioneaza tot timpul si nu se va inchide pentru a economisi energie. Desigur ca va consuma mai repede bateriile dar il veti putea folosi in Windows.

2. Deschideti Start Panel iar in casuta de cautare scrieti services.msc. Vi se va deschide o noua fereastra unde veti cauta serviciul Bluetooth Support. In fereastra pentru serviciul Bluetooth Support asigurati-va ca serviciul este pornit iar in dreptul intrarii startup type alegeti Automatic. Facand aceasta setare va veti asigura ca de fiecare data cand porniti Windows-ul mouse-ul va fi automat recunoscut.

   Daca faceti acesti doi pasi veti putea folosi un Magic Mouse fara probleme cu Windows 7. Din pacate a trebuit sa ma despart de Mac-ul meu pentru o perioada insa Mouse-ul l-am luat cu mine si m-am chinuit destul de mult pana sa reusesc sa il fac sa mearga deoarece Windows-ul este extrem de incapatanat iar driverele pe care le gasiti pe internet pentru Magic Mouse sunt complet inutile. Hope it helps.