Apple va permite utilizarea AirPlay prin Bluetooth, va schimba compatibilitatea pentru accesorii

 La o conferinta tinuta de catre Apple in China, reprezentantii companiei au dezvaluit faptul ca in viitor vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a utiliza AirPlay prin Bluetooth dar si faptul ca restrictiile privitoare la compatibilitatea accesoriilor cu standardul Bluetooth se vor schimba. Apple doreste sa le ofere producatorilor de accesorii pentru iDevice-uri posibilitatea de a adauga mai multe functii propriilor produse insa in acelasi timp ii incurajeaza sa utilizeze standardul Bluetooth 4.0 implementat in iPhone 4S.

Apple seems to have a plan to expand AirPlay wireless devices market to be 7 times larger by promoting iPod Accessory Protocol (IAP) via Bluetooth implemented in iOS 5. AirPlay wireless devices has only 2% of MFI program licensed yet.

 Practic Apple incearca sa extinda oferta de iDevice-uri care permit streaming prin AirPlay catre diverse accesorii si probabil in viitor vom vedea din ce in ce mai multe sisteme audio sau alte dispozitive compatibile cu iDevice-urile noastre. Ar fi interesant sa vedem accesorii care permit streaming-ul video de pe un iDevice insa pana atunci Apple trebuie sa se tina de cuvant si sa ofere tot ceea ce a promis.