Apple ar putea aduce Siri si pe Mac

Siri icon

   Siri este una dintre cele mai “discutate” functii ale noului terminal iPhone 4S insa deocamdata este disponibila in versiune beta pentru utilizatori. Chiar si asa Apple lucreaza constant la imbunatatirea serviciului si in curand l-ar putea aduce chiar si pe Mac-uri, cel putin asta sustine un analist american. El isi bazeaza afirmatiile pe faptul ca Apple cauta in momentul de fata ingineri pentru a imbunatati sistemul Siri iar in informatiile oferite de catre Apple pentru angajare se specifica faptul ca se cauta oameni care cunosc indeaproape sistemul Mac OS X.

One of the Siri job posts requested applicants with a “passion for the Macintosh platform”, while another of the recruitment ads explains that Siri should be considered “an entire miniature OS within the OS…” This choice of words implies that in the future, Siri will have to be responsible for more tasks than handling a few quick requests on the iPhone. Analyst Brian Blair of Wedge Partners believes the next all-in-one computer could integrate Apple TV-like functions, allowing iMacs to stream video and other content to Wi-Fi enabled TVs.

   O a doua posibila explicatie pentru implementarea asistentului Siri in Mac-uri sta in ipotetica lansarea unui iMac pe care l-am putea folosi ca si televizor si l-am putea controla prin intermediul Siri. Desigur ca aceasta idee este foarte bizara insa a fost intens discutata saptamana trecuta de catre analisti. In final functionalitatea Siri este in parte implementata in Mac OS X de ani buni insa nu intr-un format asemanator cu cel din iOS si nu ar fi exclus ca Apple sa porteze Siri pe Mac-uri dar asta poate in catiava ani cand asistenul nu va fi una dintre principalele functii ale unui iDevice recent lansat.