Apple ar putea deschide un centru de cercetare si dezvoltare in Israel

   Ieri au aparut zvonuri care sustineau ca Apple s-ar pregati sa achizitioneze o companie israeliana numita Anobit care este specializata pe productia de memorii flash. 500 de milioane de dolari era valoarea presupusei trazactii care ar urma sa aiba loc si i-ar oferi companiei Apple un laborator propriu in care ar putea dezvolta memorii flash pentru iDevice-uri. Lasand acele zvonuri necofirmate, astazi aflam ca seful diviziei de cercetare si dezvoltare de la Apple, Dr. Edward H. Frank, se afla in vizita in Israel si acum se preconizeaza ca Apple ar putea deschide un centrul de C&D acolo.

In a follow-up report to its Tuesday story claiming Apple was actively engaged in talks to buy Anobit, a fabless flash memory chip maker based in Israel for as much as half a billion dollars, Calcalist- a daily business newspaper published in Israel by the Yedioth Ahronoth Group which also publishes Yedioth Ahronoth, the country’s most widely circulated newspaper – reports that Apple’s senior research and development executive Dr. Edward H. Frank is touring the country to investigate the possibility of opening a development center there. Numerous Silicon Valley companies operate R&D centers in the country, including Intel, Google, IBM, Microsoft, Qualcomm, Broadcom, Yahoo! and eBay, in addition to China-based Huawei.

  Alte mari companii americane au centre de cercetare si dezvoltare in Israel iar Apple li s-ar putea alatura in viitorul apropiat, totul depinzand de modul in care vor decurge negocierile cu Anobit. Pentru Apple achizitionarea unei asemenea companii s-ar putea dovedi a fi o miscare strategica extrem de importanta deoarece compania ar putea dezvolta hardware special pentru iDevice-urile sale. Apple ar putea face memorii flash care ar functiona cat se poate de bine cu iOS-ul si hardware-ul iDevice-urilor iar Mac-urile ar trebi sa fie un bun exemplu al combinatiilor hardware + software pe care Apple le face.

  Desigur ca deocamdata totul este la nivel pur teoretic insa nu se stie pe viitor ce asi are Apple pregatiti in maneca.