Dezvoltatorii de aplicatii prefera iOS in defavoarea Android OS

   Un sistem de operare pentru terminale mobile este bun numai daca exista dezvoltatori care cred in el si dezvolta aplicatii pentru magazinul sau de aplicatii. Anul acesta iOS-ul a fost de departe platforma preferata a dezvoltatorilor de aplicatii iar in razboiul Android vs iOS, platforma celor de la Apple castiga detasat. Facand o comparatie intre proiectele pentru aplicatii incepute pe cele doua platforme, in Q3 2011 peste trei sferturi dintre proiecte au fost incepute pentru platforma iOS si nu pentru platforma Android OS.

Over the year, developer support for Android has declined from more than one-third of all new projects, at the beginning of the year, down to roughly one-quarter by the end.  While the market nearly doubled for both platforms, we believe key events changed the proportion of support between these two platforms.  Of particular note, Apple expanded distribution for iOS devices beyond its long-standing exclusive with AT&T to include Verizon in February and Sprint in October.

   Informatiile vin de la Flurry, o companie care analizeaza date trimise de peste 55.000 de companii care ii folosesc software-ul. Este arhicunoscut faptul ca App Store-ul celor de la Apple genereaza mult mai multi bani decat Android Market-ul companiei Google si probabil din acest motv iOS-ul a castigat in Q2 2011 increderea unei parti a dezvoltatorilor de aplicatii pentru Android. In final Google nu poate deocamdata concura cu Apple pentru atragerea dezvoltatorilor catre platforma sa si probabil nu va reusi sa faca vreodata acest lucru dar macar incearca.

3 COMENTARII

  1. interesant … dar mi se par interesante si culorile alese de cei care au facut graficul:)) culorile sunt asociate de oameni cu diverse lucruri .. iar verdele e de obicei asociat cu lucruri de … “bine” in vreme ce gri-ul negrul samd sunt asociate cu lucruri nu neaparat bune. Ma uitam la grafic si desi stiam ca androidul sta prost parca statea mai bine datorita verdelui aluia :)) Evident nu fac o teorie a conspiratiei aici .. e doar amuzant din punctul asta de vedere.

  2. @ss33:
    Iti place verde? :))

    Ontopic (sort of):
    La fel cum iTunes Music Store vinde muuuuuult mai multa muzica decat va vinde vreodata Google prin magazinul propriu.

  3. Păi pe Android doar 1,3% din tranzacții sunt plătite, comparativ cu 13,5% pe iOS, iar dezvoltatorii se vor orienta într-acolo unde pot face bani. Cu cei care își permit doar o copie asiatică ieftină, cu Android, adică “iPhone-ul săracului”, nu prea ai cum să câștigi bani …

    Asta arată cât de fanfaron este Eric Schmidt când declara zilele astea că în doar 6 luni vor fi mai mulți dezvoltatori pentru Android decât pentru iOS. LOL!