Tableta iPad pierde o parte din cota de piata detinuta la nivel global

   In Q2 2011 iPad detinea mai bine de doua treimi din piata tabletelor cu o cota de piata de 68.1% insa in Q3 se pare ca lucrurile s-au schimbat radical. Astazi cei de la IDC au publicat estimarile privind vanzarile din Q3 2011 si se pare ca tableta iPad ar fi pierdut aproximativ 7% din cota de piata ajungand la o valoare de 61.5%. Desigur ca tabletele Android au “furat” din cota de piata a iPad si cred ca Kindle Fire este tableta careia i se atribuie o marte parte din “victorie” deoarece a fost vanduta in milioane de exemplare in intreaga lume.

“Apple’s larger portfolio of tablet-specific apps, upcoming iPad versions, and growing physical store presence in key emerging markets like Asia/Pacific will help maintain its global leadership. However, an improving Android OS experience and lower competitor pricing in an environment with worldwide economic concerns should help Android to increase its market share,” said Jennifer Song, research analyst, Worldwide Trackers.

   Pe piata tabletelor iPad este comparata cu un amalgam de tablete lansate de diversi producatori insa daca este sa comparam strict pe producatori atunci Apple are o cota de piata de 10 ori mai mare decat Samsung, cel mai mare producator de tablete din lume. In 2012 Apple va continua sa piarda din cota de piata detinuta acum pentru ca noi tablete vor fi lansate, ele vor deveni din ce in ce mai bune si vor atrage din ce in ce mai multi utilizatori. Cred ca o tableta iPad 3 cu quad-core ar salva situatia pentru Apple insa ramane de vazut daca la companie exista aceeasi gandire.