Video: Nuance achizitioneaza Vlingo, sistemul de recunoastere a comenzilor vocale din Android

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4amvRLG4un8[/youtube]

   Astazi compania Nuance a anuntat achizitionarea companiei Vlingo care are un sistem de recunoastere a comenzilor vocale implementat in multe terminale Android. Cele doua companii au avut cateva procese deschise de-a lungul timpului insa totul s-a terminat recent si Vlingo a devenit acum o parte integrata a Nuance. Nuance este compania a carui sistem de recunoastere a comenzilor vocale este folosit de asistentul Siri din iPhone 4S insa lucrurile devin acum mult mai complicate din moment ce Vlingo a fost achizitionata.

Vlingo and Nuance have long shared a similar vision for the power and global proliferation of mobile voice and language understanding. As a result of our complementary research and development efforts, our companies are stronger together than alone. Our combined resources afford us the opportunity to better compete, and offer a powerful proposition to customers, partners and developers.

   Avand in vedere aceasta achizitie cred ca multi producatori de terminale Android vor renunta la implementarea Vlingo in propriile dispozitive si nu as vrea sa cred ca Apple este la mijloc. Nuance este o companie independenta care si-a achizitionat un competitor puternic iar acum are posibilitatea de a colabora cu orice producator de smartphone-uri desi am o vaga impresie ca Apple va avea parte de cele mai mari beneficii.

7 COMENTARII

  1. Poate… nu as fi surpins deloc ca apple sa cumpere oficial nuance in viitorul apropiat.
    Ar fi o miscare dura din partea apple. 😀 😉

  2. Da dar acel furnizor poate fi singurul care ofera aceste servicii in acest moment odata cu aceasta achizitie si atunci se ajunge la monopol lucru care este interzis

  3. Din declaratiile celor de la Nuance pare ca vor sa concureze cu Apple si Siri prin aceasta achizitie si nu sa se lase cumparati.