Nokia anunta \”moartea\” brandului Symbian OS

24

  Multa lume asteapta de ani intregi ca Nokia sa renunte la Symbian OS, producatorul finlandez refuza sa faca acest lucru insa a luat decizia de a renunta la brandul Symbian pentru cel propriu. Nokia a anuntat astazi ca Symbian OS devine Nokia Belle, deci noile terminale ale companiei vor veni cu un sistem de operare care in mare va avea aceleasi functii dar o alta denumire. Din pacate finlandezii nu vor implementa Meego sau Windows Phone 7 in majoritatea propriilor terminale ci vor ramane cu vechiul Symbian care acum se numeste Nokia Belle.

The all new Nokia Belle (previously Symbian Belle) user interface will soon be available for download to some existing smartphones and begin shipping with a selection of smartphones that are already on the market.

   Eu cred ca Nokia ar putea implementa chiar si Android OS in propriile terminale si ar avea mai mult succes pe piata decat cu Symbian OS insa conducatorii companiei stiu cel mai bine cum sa o bage in pamant sa o conduca. Presupun ca peste 2 – 3 ani Nokia va renunta de tot la Nokia Belle sau poate va reusi sa il schimbe atat de mult incat va deveni la fel de atractiv precum iOS sau Android OS. Nu cred ca Nokia va intra in faliment prea curand, vorbim despre un producator foarte mare care inca traieste de pe urma renumelui sau.