Apple ar putea castiga un proces intentat companiei Motorola in Germania

   In Germania Apple a intentat acum cateva saptamani un nou proces impotriva companiei Motorola si se pare ca judecatorii ar inclina sa dea castig de cauza companiei din Cupertino. Un brevet de inventie legat de UI-ul interfatei aplicatiei care afiseaza galerii cu imaginile dintr-un smartphone pare sa fie tehnologia in baza careia Apple ar putea castiga procesul insa Motorola ar putea rezolva rapid problemele din Android. Zilele trecute a avut loc o sedinta preliminara in acest proces si judecatorii inclinau sa dea castig de cauza celor de la Apple insa o decizie finala va fi luata abia pe 16 februarie.

The ongoing smartphone patent war continues to be a war of attrition in which no decisive “knockout” blow is likely in the very near term, but Apple is making ever more progress forcing its competitors to modify their products in order to work around some of Apple’s original ideas, which is what Steve Jobs wanted them to do. One of the next “trophies” in this regard may very well be handed to Apple by the Munich I Regional Court on February 16 in the form of an injunction against Motorola products that implement a certain method for flipping pages in a photo gallery in a way the court may find to infringe on EP2059868 (EP = European Patent).

   Nu trebuie sa uitam faptul ca Motorola are puterea de a interzice importurile de produse Apple in Europa multumita unei decizii obtinute la o instanta din Germania. Deocamdata cei de la Motorola nu par hotarati sa ia o asemenea decizie radicala insa daca Apple va continua sa ii hartuiasca in instantele din SUA si Europa s-ar putea sa asistam la prima decizie de interzicere a importului de produse Apple in Europa.