Merita sa fac update la iOS 5.0.1?

   Solutia de untethered jailbreak pentru iOS 5.x a fost lansata azi dar ea este compatibila numai cu iOS 5.0.1 asa ca multa lume se intreaba acum daca este oportun un update la ultima versiune a sistemului de operare. Aceasta decizie apartine fiecaruia dintre voi si este 100% subiectiva, de aceea nimeni nu va poate spune daca merita sau nu sa faceti update la iOS 5.0.1. Chiar si asa in cele ce urmeaza va voi explica, pe cat posibil, motivele pentru care eu as face sau nu update la iOS 5.0.1.

   Pentru mine iOS 5 reprezinta un motiv de upgrade in principal pentru Notifications Center, pentru Safari dar si pentru micile modificari pe care Apple le-a inclus in iOS. Partea de design o dau deoparte, ocazional folosesc si iMessage insa in mare parte e vorba de un Safari mai rapid si mai bun plus sistemul de notificari. Acestea fiind spuse iata ce as face eu.

iPhone 3GS

  Am unul, are iOS 5.0.1 si nu i-as face update la 5.0.1 plus untethered jailbreak dintr-un simplu motiv: functioneaza groaznic. Totul functioneaza mult mai greu decat pe iPhone 4/4S si eu sunt un om care are nevoie ca lucrurile sa se miste repede deci pentru mine iOS 5 reprezinta un downgrade pentru iPhone 3GS. Desigur ca pentru altii performantele terminalului ar putea fi perfecte asa ca totul depinde de voi.

iPhone 4

  iOS 5.0.1 ruleaza bine pe iPhone 4 chiar si cu jailbreak facut. Performantele nu sunt la fel de bune precum in cazul unui iPhone 4S fara jailbreak insa sunt bune si am un iPhone 4 cu 5.0.1 si jailbreak iar revenirea la iOS 4.x nu este o optiune pentru mine.

iPad 1

  Nu am o tableta iPad 1 deci nu stiu cum sta treaba cu performantele insa avand hardware asemanator cu cel al iPhone 4 cred ca un update nu are cum sa va dezavantajeze.

  iPad 2

  Daca aveti o tableta iPad 2 cu jailbreak pe iOS 4.3.3 ramaneti linistiti acolo pana cand solutia de untethered jailbreak pentru iOS 5.0.1 va fi anuntata. Nu se stie cand va fi disponibila insa update-ul nu va avantajeaza cu ceva in momentul de fata.

  iPod Touch 3G/4G

  La iPod Touch 3G este aceeasi situatie ca la iPhone 3GS iar la iPod Touch 4G este aceeasi situatie ca la iPhone 4.

  iPhone 4S

  Nu aveti nimic de pierdut, jailbreak nu puteti face la iOS 5 asa ca un update la iOS 5.0.1 acum va scuteste de unul cand apare solutia finala. Eu am facut update la iOS 5.0.1 si astept sa vad cand se vor hotarati “baietii” sa lanseze solutiile.

  Cam atat, tot ce am explicat mai sus este pura mea opinie, lucrurile pot fi diferite pentru unii dintre voi si decizia de a face sau nu update va apartine.